HMS-2-13-omslag-web

Nytt nummer av HMS-magasinet ute nå

Temaet i neste nummer av HMS-magasinet er ergonomi - ikke så mye kontorergonomi, men mer om hvordan vi står, løfter og går skodd på jobben.

Publisert

(Omslagsfoto: Jan Tveita)

Vi har besøkt Hægelandsheimen i Vennesla kommune og sett på hvordan de ansatte ved omsorgssenteret er skodd for arbeidsoppgavene sine. Kommunen har inngått et samarbeid med en skoleverandør og sin bedriftshelsetjeneste om prosjektet Foten er roten.

Les mer om dette i HMS-magasinet!

Mange tunge løft

De som jobber med byggevarer, må ta mange tunge løft. Byggevarekjeden Optimera er derfor opptatt av at de ansatte skal løfte riktig for ikke å pådra seg skader. Vi har besøkt Optimera i Oslo for å se hva byggevarehuset gjør.

Masserer mekanikermuskler

Massasje løser opp stive mekanikermuskler hos bilfirmaet Skotvedt AS i Asker og Bærum. Bilforhandleren tviholder på Bedriftsterapeutene, som møter opp et par ganger i uka ute i bedriften. Daglig leder Cathinka Skotvedt Sundling verdsetter tjenesten så høyt at hun ikke har villet gi slipp på den - heller ikke i år med tøffe tider i bransjen. Hun kan dokumentere at bedriften får igjen for tilbudet i form av et lavere sykefravær.

Gode hjelpere

Hva skal vi gjøre når det oppstår konflikter på arbeidsplassen? Hent inn gode hjelpere, mener Grue kommune i Hedmark. – Fagfolk utenfra har gjerne et annet perspektiv på tingene og kan se dem i et nytt lys, sier kommunalsjef Erik Otterdahl Møller. Dette kan være nødvendig for å løse tvister som har oppstått i arbeidsmiljøet, mener han.

Krafttilskudd til kraftansatte

Ved Statkrafts kantine på Lysaker utenfor Oslo overlates ikke miljøet til tilfeldighetene. I 2008 ble kantina Svanemerket – som den første i Skandinavia. Allerede det første året sparte kantina 19 tonn engangsavfall - ikke minst ved å gå bort fra engangsemballasje.

Les mer om Svanemerket i HMS-magasinet!

Tøffere tider for tollerne

Arbeidsmiljøet for grensetollerne blir stadig tøffere. Godt organiserte smuglerne skyr ingen midler for å få smuglergodset sitt inn i landet. Derfor ønsker tollerne flere virkemidler og tiltak for å stoppe dem - og for å beskytte seg selv og andre.

Dette – og mer til – kan du lese om i det nye nummeret av HMS-magasinet!

God lesning!

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS