Homofili-i-arbeidslivet-CB6

Homofobi slår igjennom på arbeidsmarkedet

Medelsvenssons negative holdninger gjør at homofile risikerer diskriminering på arbeidsmarkedet i Sverige.

Publisert

(Illustrasjon: Colourbox.com)

Dette viser en ny studie som er utført av forskere ved Linnéuniversitetet, skriver forskning.se.

Forskergruppen har bygd videre på sine tidligere studier som viser at homofile diskrimineres på arbeidsmarkedet. Gruppen anvender de holdningsmålene som det svenske folkehelseinstituttet bruker, og som viser allmennhetens holdninger overfor homofile, i fylke for fylke.

– Det er selvsagt mulig å diskutere om de forskjellene vi finner kan forklares med diskriminering, eller om det finnes andre årsaker, sier professor Mats Hammarstedt. Ved hjelp av denne og tidligere studier kan vi likevel se at holdninger samvarierer med homofiles posisjon på arbeidsmarkedet.

Konsekvensene de samme

– Det er tenkelig at de som ansetter tar hensyn til medarbeideres og kunders holdninger, så selv om de selv ikke har negative holdninger, blir resultatet likevel negativt for den enkelte, sier han. I de fylkene som i folkehelseinstituttets studie viser høy grad av negative holdninger, ser vi lavere grad av sysselsetting og lavere inntekt blant homofile, framfor alt blant menn, avslutter professor Hammarstedt.

(forskning.se)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS