Støy
Støy

1000 svensker skades av støy på jobben

1000 personer skades av støy på arbeidsplassen hvert år i Sverige. Skolekjøkken, restauranter og verksteder må bli bedre til å beskytte sine ansatte, viser svenske Arbetsmiljöverkets siste tilsynsrunde.

Publisert

(Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)

400 arbeidsplasser i Nord-Sverige der de ansatte utsettes for støy og vibrasjoner, fikk nylig besøk av Arbeidsmiljöverket, skriver Arbetarskydd på sine nettsider. Så godt som samtlige arbeidsplasser fikk pålegg om forbedringer.

Slurver med risiko

Kontrollene viser at arbeidsgiverne ikke gjør de risikovurderingene de plikter å gjøre. De burde også i større grad tilby sine ansatte medisinske kontroller, mener Arbetsmiljöverket, som krever dette av 250 arbeidsgivere.

400 000 personer utsatt

400 000 personer utsettes for vibrasjoner minst en fjerdedel av sin arbeidstid. Maskinførere og andre sjåfører sitter på seter som rister, bygningsarbeidere jobber med vibrerende bor, og truckførere utsettes for helkroppsvibrasjoner. Vibrasjoner kan gi rygg- og nakkeskader og kan skade nerver, muskler, kar og ledd i hender og armer.

Nedsatt hørsel og tinnitus er de vanligste støyskadene. Arbetsmiljöverkets mål med tilsynene er å øke arbeidsgivernes kunnskap om hvordan de skal forebygge at deres ansatte skades på jobb.

(arbetarskydd.se)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS