HMS-dag-for-lærlinger

HMS-dag for lærlinger i bygg og anlegg

Alna HMS-senter har arrangert HMS-dag for lærlinger i bygg og anlegg.

Publisert

”Stinn brakke” med glade kursdeltakere og kursholderne. (Foto: Sigrid Berit Dokken, Alna HMS-senter)

Hvert år arrangerer bygg-og anleggsteamet på Alna HMS-senter en HMS-dag for lærlinger. På årets kurs var det lærlinger fra elektro, betongarbeid, rørlegging, tømring og forskaling. Kursansvarlige og medlemmer i team bygg og anlegg ved Alna HMS-senter er bedriftsfysioterapeut Kirsti Verdal, bedriftssykepleier Gunlaug Strønen og verneingeniør Ola-Jens Harsem.

Populært kurs

Det er et populært kurs som gikk av stabelen for 12. år på rad. Hensikten er å samle årets ferske lærlinger til en undervisningsdag slik at de skal lære seg gode vaner og få nødvendig kunnskaper tidlig i lærlingperioden. De fleste har aldri vært ute i arbeidslivet før de begynte i læra. Kursets varighet er en dag.

HMS fra egen hverdag

På kurset lærer de om helse, miljø og sikkerhet med eksempler fra egen arbeidshverdag og fokus på gode arbeidsvaner og riktig verneutstyr. Undervisningen er lagt opp med en stor grad av medvirkning og involvering fra lærlingenes side. Temaer er bedriftshelsetjeneste, arbeidsmiljøloven og systematisk HMS-arbeid, trivsel på arbeidsplassen, ergonomi og forebygging av muskel-/ skjelettplager, sykefraværsoppfølging, fysisk/kjemisk arbeidsmiljø og bruk av personlig verneutstyr.

Årets kurs var en suksess ­- med fornøyde kursdeltakere. De ønsket at kurset hadde vart lenger, så kursholderne kunne gått mer i dybden på en del temaer!

Neste år er det på’n igjen for en ny gjeng med unge lærlinger.

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS