Inkluderende-arbeidsliv

En av fem ledere jobber ikke forebyggende

En av fem sjefer innrømmer at de ikke jobber forebyggende. Samtidig mener sju av ti arbeidstakere at forebygging er viktigst for å redusere sykefraværet.

Publisert

(Ill. foto: Colourbox.com)

Dette er noen av hovedfunnene i en undersøkelse Opinion Perduco har gjort for partene bak nettstedet www.inkluderende.no. Undersøkelsen er gjennomført blant både arbeidstakere og ledere.

– Det er viktig med et raust og inkluderende arbeidsmiljø med klare signaler fra ledelsen om hvordan de ønsker å ha det på arbeidsplassen, kombinert med medvirkning fra tillitsvalgte og ansatte. Et viktig element her er forebygging av konflikter, sier Trine Lise Sundnes i LO.

Hun er overrasket over at en av fem sjefer innrømmer at de ikke jobber forebyggende.

– Det er ikke godt nok når hver femte sjef innrømmer at de ikke jobber forebyggende. Forebygging av sykefraværet bør være prioritert uavhengig av om bedriften er IA-bedrift eller ikke, sier hun.

IA-bedrift eller ikke

Til tross for at over halvparten av alle virksomheter i Norge har tegnet en IA-avtale, er kunnskapen blant arbeidstakere lav når det kommer til om bedriften de jobber i, er en IA-bedrift eller ikke. Ifølge undersøkelsen fra Opinion Perduco er én av fire arbeidstakere ikke klar over om bedriften de jobber i er en IA-bedrift.

Unio-leder Anders Folkestad er overrasket over at så mange arbeidstakere ikke vet om arbeidsplassen deres har forpliktet seg til å jobbe for et mer inkluderende arbeidsliv.

– Dette tyder på at det fortsatt er en vei å gå før avtalen om et inkluderende arbeidsliv blir en del av det systematiske helse-, miljø- og sikkerherhetsarbeidet på flere norske arbeidsplasser, sier Folkestad.

(NTB)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS