Kvinne,-leser

83 millioner til kurs på arbeidsplassen

Virksomheter over hele landet kan nå søke om til sammen 83 millioner kroner til å heve sine ansattes kompetanse. Pengene skal gå til kurs i lesing, skriving, regning og data.

Publisert

(Ill.foto: Colourbox.com)

Midlene kommer fra regjeringens program for basiskompetanse i arbeidslivet (BKA), som forvaltes av Vox, nasjonalt fagorgan for kompetansepolitikk.

– I arbeidslivet skal det være plass for alle. Gjennom BKA-programmet får deltakerne forbedret sin evne til å lese, skrive, regne og bruke data. Det øker mulighetene til å fungere godt i arbeidslivet og ellers, sier kunnskapsminister Kristin Halvorsen.

Hun møtte kursdeltakere og veiledere på Postens Østlandsterminal tirsdag. Basiskompetanse i Posten og Bring har som mål å gi opplæring til 500 medarbeidere innen utgangen av 2013.

415 virksomheter i år

BKA har eksistert siden 2006, og så langt er rundt 290 millioner kroner delt ut. I år fikk 415 virksomheter til sammen 81 millioner kroner til kurs i grunnleggende lesing, skriving, regning og data.

– Heving av medarbeidernes basiskompetanse gir bedre gjennomføring av arbeidsoppgaver og bedre kommunikasjon internt og eksternt. Det er et pluss for medarbeiderne og et pluss for bedriften, sier Jan Ellertsen, direktør i Vox.

Mer informasjon finner du på nettsiden www.vox.no/bka. Søknadsfrist for kursmidler er 19. januar 2012.

(Pressemelding)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uken!Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS