Inkluderende.no

600 påmeldte til inkluderende.no

Rundt 600 deltakere er allerede påmeldt til åpningen av det nye verktøyet for opplæring i inkluderende arbeidsliv (IA). Lanseringen finner sted på Colosseum kino i Oslo tirsdag 27. september.

Publisert

Arbeidsutvalget finpusser i disse dager på det nye verktøyet inkluderende.no: Fra venstre Pernille Vogt, fagsjef HMS i Norsk Industri, Margrete Posti Røed Martin, prosjektleder, fagsjef Industriskolen, Norsk Industri, Tor Idar Halvorsen, rådgiver LO og Ann Torill Benonisen, spesialrådgiver i NHO. (Foto: Jan Tveita)

Inkluderende.no er en verktøykasse for arbeidslivet, forklarer Pernille Vogt, medlem i arbeidsutvalget for inkluderende.no. Kurset er først og fremst for ledere, tillitsvalgte og verneombud, men mange typer ansatte vil ha god nytte av kurset, mener Vogt.

– Målet er å styrke og revitalisere IA-arbeidet i Norge. Målgruppe er alle virksomheter i hele Norge, store, små, offentlige, private, de med IA-avtale og de uten. Målet er at flest mulig virksomheter tar verktøyet/kurset i bruk for å vitalisere sitt eget IA-arbeid.

Åpnes av arbeidsministeren

Arbeidsutvalget legger i disse dager siste hånd på verket før inkluderende.no skal åpnes av arbeidsminister Hanne Bjurstrøm på premieredagen. Inntil 27. september er inkluderende.no en statisk nettside der du ikke vil kunne navigere deg videre før arbeidsministeren har åpnet nettstedet.

Interaktivitet

På inkluderende.no vil du bl.a. finne tre interaktive filmer (video) som tar for seg dilemmaer fra arbeidslivet. Brukerne vil kjenne seg igjen og kunne relatere situasjonene til sin jobbhverdag. Her blir brukeren stilt overfor ulike valg, og valgene får konsekvenser. Disse dilemmaene fungerer som utgangspunkt for refleksjon, og også diskusjon om din rolle i bedriften, enten du er ansatt, leder, tillitsvalgt eller verneombud. Vogt understreker at inkluderende.no er et interaktivt nettsted, det dreier seg ikke om e-opplæring.

Gratisverktøy

Nettsidene vil være inndelt i temasider med artikler, eksempler, verktøy, tidslinjer for oppfølging av sykemeldte, nyttige lenker m.m. Nettstedet skal gi hjelp til å komme i gang med målrettet IA-arbeid og inspirasjon i videre arbeid. Dette nye verktøyet for inkluderende arbeidsliv vil være helt gratis å benytte seg av. Inkluderende.no har også en egen side på Facebook, der det legges ut informasjon jevnlig.

Bak prosjektet står alle arbeidsgiver- og arbeidstakerorganisasjonene, samt Fornyings- og administrasjons- og kirkedepartementet. FARVE (forsøksmidler arbeid og velferd) og HF (Hovedorganisasjonenes fellestiltak) står bak finansieringen av nettstedet og filmene.

Alle som vil kan fremdeles melde seg på premierevisningen av kurset, som skjer på Colosseum kino i Oslo, 27. september kl. 10-11. Påmelding skjer via linken: www.inkluderende.no.

"

Situasjonsbilde fra temafilm fra inkluderende.no. Skal vi tippe at konfliktløsning er tema?

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uken!Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS