Banco-Santander
Banco-Santander

Spansk finanskrise på helsa løs

Spanske bankansatte med stressende arbeidsdager løper stor risiko for å pådra seg hjerteproblemer.

Publisert

(Ill. foto: Colourbox.com)

Den spanske storbanken Banco Santander ville kartlegge hvordan finanskrisen påvirket bankens ansatte, skriver Aftenposten, som siterer nyhetsbyrået Bloomberg. Et stort apparat ble satt i sving for å teste 3000 frivillige i aldersgruppa 40 til 54 år, og resultatene talte for seg: Rundt halvparten av de ansatte viste tidlige tegn på arterieproblemer som kan føre til hjerteinfarkt eller slag.

Travel arbeidshverdag

Banken satte i gang helsekampanjer for å redusere sykdomsrisikoen for sine stressede ansatte. Bankfolkene blir oppmuntret til å kutte ut røyken og unngå overvekt. Bankens hovedkontor anskaffet seg dessuten hjertestartere.

Flere i faresonen

Men foreløpig tyder ikke forskningen på at bankansatte er alene om å risikere å bli hjertesyke. Det er mange andre arbeidstakere som også har en travel jobbhverdag.

– Alle snakker om hvem som har hatt hjerteinfarkt, men få snakker om hvem som står i fare for å utvikle det, sier Valentin Fuster, direktør ved et forskningssenter for hjertesykdommer i Madrid. Bare i EU-landene dør rundt 1,9 millioner mennesker hvert år som følge av hjertesykdommer.

– Dette er en epidemi som påvirker alle land, sier Valentin Fuster.

(Aftenposten)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uken!Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS