Peter-Gjørup-NCC

Stanser arbeidet for å tenke HMS

I dag stanser 17 000 ansatte i NCC i Norden arbeidet for å sette fokus på sikkerhet. Awareness Day skal være en dag for refleksjon over helse, miljø og sikkerhet.

Publisert

Adm. direktør Peter Gjørup i NCC Construction (t.v.) stanser arbeidet på flere tusen prosjekter denne uken for å sette søkelyset på HMS. (Foto: NCC)

De ansatte vil bruke tid på å drøfte risikoer på arbeidsplassene, hvordan sikkerheten og arbeidsmiljøet kan økes, og hvordan holdningen til en sikker arbeidsplass kan bli enda bedre, skriver NCC på sine hjemmesider.

– Vi har høyt fokus på HMS-arbeid, og er gode på dette i NCC. Men vi ønsker å bli enda bedre. Derfor har vi valgt å stanse arbeidet i 30 minutter i dag i hele konsernet, for å prioritere sikkerhet. I tillegg har vi satt av hele uken til fokus på HMS-arbeid i Norge, sier Peter Gjørup, adm. direktør i NCC Construction.

Berører flere tusen prosjekter

Klokken 09.00 i dag tas det en pause i arbeidet på flere tusen prosjekter i hele konsernet, og alle samles for å drøfte hvordan sikkerheten kan forbedres, inklusive underentreprenører og konsulenter. Målet er å komme fram til helt konkrete forslag til hvordan sikkerheten kan forbedres. Det er utarbeidet et forslag til diskusjonspunkter, og alle ansatte oppfordres til å mene noe om hvordan sikkerheten ivaretas på deres arbeidsplass.

HMS-uke i Norge

I tillegg til Awareness Day i hele konsernet har NCC Construction valgt å sette av hele uken til HMS på hver enkelt arbeidsplass. I løpet av uken vil det bli gjennomført flere kurs, blant annet i førstehjelp, ergonomisk veiledning og sikkerhetskurs med fokus på kunnskap om personlig verneutstyr. Enkelte steder i landet holdes det også øvelser sammen med lokalt brannvesen og ambulansetjeneste.

– Det er viktig at alle engasjeres i dette arbeidet. Arbeidsmiljø og sikkerhet er viktig for alle, og den enkelte ansattes motivasjon og holdninger er avgjørende for å lykkes, sier Dag Henning Bredesen, HMS-sjef i NCC Construction. NCC har en nullvisjon når det gjelder ulykker. På veien er det et delmål med skadeverdi på under 4 i 2011.

(NCC)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uken!Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS