Forside-HMS-3-10
Forside-HMS-3-10

HMS-magasinet snart ute

Sommernummeret av HMS-magasinet er snart ute hos abonnentene. Temaet er HMS- og bedriftshelsetjenester.

Publisert

(Omslagsfoto: Jan Tveita)

Vi har beveget oss ut i felten for å ta noen av tilbyderne av HMS-tjenestene på pulsen. I Kristiansand møtte vi Agder Bedriftshelsetjeneste hos anleggsbedriften Kaspar Strømme AS i Sørlandsparken. Her understreket begge partene hvor viktig det er å dra lasset sammen, å ha tett og god kommunikasjon mellom tilbyder og bruker i HMS-arbeidet. HMS-ansvarlig Oddbjørn Sæther i Kaspar Strømme AS la også vekt på hvor vesentlig det er å ha en ledelse som er positiv til HMS-arbeidet. Les mer om saken i HMS-magasinet!

En annerledes bedriftshelsetjeneste

I Lillesand møtte vi daglig leder Åsmund Nyhus i Agder HMS. Agder HMS går nye veier med Helsehuset Salis, som hadde offisiell åpning i det gamle posthuset i sørlandsbyen 19. april i år. Helseinnovasjon på Sørlandet kaller Nyhus det som er i ferd med å skje i dette flerbrukshuset. Salis har som siktemål å fremme helsen til sørlendinger i alle aldre.

Nye bransjeforskrifter for BHT

I Moelv i Hedmark snakket vi med daglig leder Vidar Fjeldsven og bedriftsoverlege Helle Laier Johnsen i Frisk HMS. Der i gården tenker de også i nye baner, og ser blant annet på mulighetene de nye bransjeforskriftene for bedriftshelsetjenesten åpner for. Snart går Frisk HMS blant annet ut med en skreddersydd tjeneste for legesentre.

Morgenkaffens betydning for HMS

Tina Bruun er bedriftslege ved Alna HMS-senter., og Per Bystrøm er hovedverneombud i Peab. Begge er tilhengere av morgenkaffe. Den har stor betydning for arbeidsmiljøet og tar ikke mye tid, sier de to, som dermed understreker hvor viktig det er med god kommunikasjon mellom bedriftsledelse, ansatte og BHT.

Reisende i risiko

Rådgiver Lars G. Wessel Johnsen i Factor Insurance Group er reisende i risikovurdering. Han reiser land og strand rundt for å hjelpe virksomheter med å forebygge uønskede hendelser. Underveis ser han hele spekteret fra ypperlig HMS til fraværende HMS, og han har alltid noe spennende å formidle. HMS-magasinets journalist Trond Erik Hillestad har fulgt Wessel Johnsen på ett av hans mange rådgiveroppdrag, denne gang til Lunde tiårig skole i Telemark.

– Å forebygge mot uønskede hendelser krever både mot, fantasi og innlevingsevne. Og ikke minst en vilje til å tenke inn i fremtiden og se hva som kan true virksomheten, sier Wessel Johnsen.

Friske pasienter med syke arbeidsplasser

Kari Brøndbo er gjesteskribent i dette nummeret av HMS-magasinet. Hun har inntil nå vært ansatt ved Universitetssykehuset Nord-Norge HF i Tromsø, og hun er opptatt av det psykososiale arbeidsmiljøet.

Arbeidskonflikter og sykefravær

Advokat Nils H. Storeng, vår ekspert på juss og arbeidsmiljø, er også opptatt av det psykososiale arbeidsmiljøet. Han forteller mer om hva som gjelder i jussen når arbeidskonflikter fører til fravær.

Paragraf 22

Vår faste spaltist Peter Chr. Koren har paragraf 22 som tema i dette nummer av HMS-magasinet. Ikke hørt om paragraf 22? Les Skråblikk på arbeidslivet, og få svaret!

Messeprodukter

HMS-magasinet har besøkt messen Elmia Arbetsmiljö i Jönköping for å kikke på nyheter der.

Dette og mye mer finner du i neste nummer av HMS-magasinet!

God lesning!

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uken! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS