Gunn-Rita-Dahle-Flesjå

Verden rundt med Sykle til Jobben

Tirsdag 4. mai går startskuddet for Sykle til Jobben-aksjonen 2010. Lagkonkurransen er Norges største kampanje for fysisk aktivitet i arbeidslivet, og arrangeres av Bedriftsidretten. Kampanjen opplevde  en økning på 40 prosent i 2009.

Publisert

Åpningen av Sykle til jobben 2009.

– Vi ser at konkurranse trigger til mer aktivitet. Samtidig er det også mange som motiveres av egne, konkrete mål for aktiviteten. Min målsetning er derfor årets nyhet, sier Ingunn Finstad, kommunikasjonsrådgiver i Bedriftsidretten.

Min målsetning

Hver enkelt deltaker legger inn sitt personlige mål. En egen graf viser hvor mye aktivitet som må til for å nå målet. Grafen endres etter hvert som deltakeren registrerer aktivitet på sykletiljobben.no. Målet kan også visualiseres gjennom kartfunksjonen på nettsiden.

– Her kan du sikte deg inn på alt fra Alpene til Årdal. På kartet ser du hele tiden hvor langt du er kommet, sier Finstad.

På lag med LO og NHO

Arbeidsmiljølovens § 3-4 pålegger arbeidsgiver å vurdere tiltak for mer fysisk aktivitet blant de ansatte.

– Stadig flere bedriftsledere ser sammenhengen mellom fysisk aktivitet og sykefravær, og ønsker tiltak for å komme fraværet i forkjøp. Sykle til Jobben setter aktiviteten i system, og er et godt verktøy i HMS-arbeidet, sier Finstad.

For ytterligere opplysninger, gå inn på nettstedet sykletiljobben.no.

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som sendes ut en gang i uken!

Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS