Landbruk
Landbruk

Satser videre på HMS i landbruket

Landbrukets HMS-tjeneste skal fortsette å vokse for å hindre ulykker i landbruket - Norges farligste arbeidsplass.

Publisert

(Ill.foto: Colourbox.com)

– Vi har et mål om at bønder skal nå pensjonsalderen med helsa i behold, sjøl om gården er landets farligste arbeidsplass, sier Inger Johanne Sikkeland, en av Bondelagets to styremedlemmer i Landbrukets HMS-tjeneste (LHMS). Dette skriver Norges Bondelag på sine nettsider. På siste styremøte la Sikkeland fram en arbeidsplan for tjenesten.

Vil øke medlemstallet

Medlemstallet i tjenesten har økt inneværende år til 6100 virksomheter og 8400 medlemmer. Målet for neste år er 7100 foretak og 10 000 medlemmer. For å komme dit og skape en mer fremtidsrettet og robust organisasjon, vil styret i LHMS kommende år foreta en formalisering av samarbeidet med Norges Bondelag sentralt og på fylkesplan gjennom en arbeidsplan. Fylkeslagenes engasjement er helt avgjørende for at HMS-tilbudene benyttes, og for at omfanget av skader, ulykker og lidelser skal reduseres, skriver Bondelaget på sine nettsider.

(Norges Bondelag)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uken! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS