Hjemmekontor
Hjemmekontor

Ofrer lønn for hjemmekontor

To av tre er villige til å gå ned i lønn for å få ha hjemmekontor, viser ny undersøkelse. Dobbel gevinst for arbeidsgivere, mener Cisco-sjef.

Publisert

(Ill. foto: Colourbox.com)

– Majoriteten er villig til å akseptere ti prosent lavere lønn mot mer fleksibilitet og muligheten til å jobbe andre steder enn kontoret. Det sier jo litt, sier Jørgen Myrland, adm. direktør i Cisco Norge til nettstedet E24.

Fleksibilitet fremfor lønn

I en ny undersøkelse har Cisco spurt 2600 personer i 13 land om hvordan de vil ha arbeidshverdagen, og svaret er klart:

To av tre velger mer fleksibilitet fremfor høyere lønn.

– Fleksibilitet er svært viktig, den har stor verdi i seg selv – både for arbeidsgiver og medarbeider, sier Myrland.

Null ni til fire

I fleksibilitet ligger muligheten til å kunne jobbe hjemmefra og til andre tider enn 9 til 5.

– Det betaler seg over tid, kanskje ved at du slipper å betale folk så mye fordi de prioriterer fleksibilitet. Men det viktigste er at du beholder kompetansen. I Cisco har vi hatt disse mulighetene i 15 år, og vi har en utrolig lav turnover, sier han.

– I fremtiden vil du ikke klare å rekruttere unge, skarpe hoder dersom du ikke tilbyr denne typen fleksibilitet.

Et annet funn i undersøkelsen er at folk forventer å få tilgang til sosiale medier på jobb.

– Skillet mellom privatliv og jobb viskes i større grad ut. Folk forventer å kunne gjøre private ting som å sjekke Facebook og bruke underholdningstjenester på arbeidsgivers utstyr, hjemme eller på jobb, sier Myrland.

Må passe på

Mange sjefer frykter kanskje at effektiviteten faller når ansatte får jobbe uten oppsyn blant hjemmets mange fristelser.

Tre av fem spurte i undersøkelsen mener de er like effektive utenfor kontoret, og den norske Cisco-sjefen mener at problemet ofte er helt motsatt:

– Medarbeidere jobber mer når de har full fleksibilitet. Du må passe på at de ikke jobber seg halvt i hel, at de blir workaholics. Det er faktisk en langt større utfordring enn at folk jobber for lite.

Det viser også undersøkelsen, der det går fram at nesten halvparten sier at de jobber to til tre timer ekstra pr. dag om de har tilgang til jobbens nettverk og e-post utenfor kontoret.

(E24.no)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uken! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS