Hund-på-jobben
Hund-på-jobben

Kjæledyr irriterer kolleger

Hver tredje av oss opplever konflikter og irritasjon når kolleger tar kjæledyret med på jobben, viser ny dansk undersøkelse.

Publisert

(Ill. foto: Colourbox.com)

En bjeffende hund på kontoret eller en katt som etterlater seg klumper av svarte hår på arbeidsplassens sofa kan være til irritasjon og skape konflikter på arbeidsplassen. Hver fjerde av oss har opplevd at våre kolleger tar kjæledyret med på jobben – og det skaper irritasjon blant mange, viser en dansk meningsmåling referert av Avisen.dk. Nesten tre av ti synes det er irriterende eller overhodet ikke ok, fordi arbeidsplassen er for mennesker og ikke dyr.

Frustrasjonene over medbrakte kjæledyr skaper derfor konflikter, viser undersøkelsen.

Flere enn hver tredje av oss som har kolleger som tar dyr med på jobben, har opplevd konflikter og snakk i krokene når kollegene tar en siklende Fido eller en langhåret katt med inn på kontoret.

Hører ikke til på jobben

Den danske konfliktmekleren og forfatteren Nethe Plenge kan godt forstå at firbeinte i kontorlandskapet kan gi grobunn for rynkede øyenbryn og stridigheter på jobben – og at det kan få konsekvenser.

– Hvis det oppstår uenighet om dyr på jobben, så får kollegene en konflikt og en uoverensstemmelse om noe som faktisk ikke hører arbeidslivet til. Det kan skape en unødig konflikt, forstyrre arbeidet og kan bety at vi ikke kan konsentrere oss 100 prosent om vår arbeidsinnsats, sier Plenge. Samtidig kan det oppstå mer akutte problemer når et dyr med pels plutselig tuller rundt ved printeren og på kontoret.

Pelsdyrallergi

Du kan risikere å gjøre kolleger syke hvis han eller hun har pelsdyrallergi. Hvis hunden legger hundehår rundt omkring, vil du som allergiker kunne oppleve rennende nese, kløe i øynene og astma, sier pressesjef Lise Nørgaard i det danske astma-og allergiforbundet og forklarer at 7,7 prosent av danskene over 16 år lider av pelsdyrallergi.

Ikke alle er negative

Men det er langt fra alle som sier nei takk til kjæledyr på arbeidsplassen. Ca. fire av ti sier at det er hyggelig og helt ok at menneskets beste venn eller andre kjæledyr følger kollegaen fra 8-16.

Ifølge undersøkelsen har cirka 40 prosent, eller fire av ti, av de spurte danskene et kjæledyr.

(Avisen.dk)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrevsom blir sendt ut en gang i uken!

Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS