byggekort ID-kort
byggekort ID-kort

ID-kort skal hindre svart arbeid

Regjeringen vil bekjempe sosial dumping og svart arbeid i renholdsbransjen og sendte nylig ut et nytt høringsforslag om obligatoriske ID-kort for renholdsbransjen, skriver ledernett.no.

Publisert

ID-kort for byggebransjen.

De obligatoriske ID-kortene for renholdere skal sikre gode arbeidsvilkår og hindre svart arbeid.

Regjeringen ønsker å slå et slag for rettighetene til alle dem som arbeider i den kvinnedominerte vaskebransjen.

– Vi vet at det i renholdsbransjen er veldig mye snusk og rusk og dårlige arbeidsforhold. Det er mange kvinner og innvandrere som rett og slett har veldig dårlig lønn og dårlige arbeidsforhold. Gjennom å innføre slike ID-kort sørger vi for å få en identifisert bransje, og vi får mye mer orden i dette, sier arbeidsminister Hanne Bjurstrøm til TV 2 nyhetene.

Vil forhindre sosial dumping

Da regjeringen la fram handlingsplan 2 mot sosial dumping i fjor, varslet de at ett av tiltakene var innføring av ID-kort i renholdsbransjen.

Gode erfaringer fra bygg- og anleggsbransjen, som fikk innført ID-kort i 2008, ble lagt til grunn. Men ID-kortet har også vært et klart ønske fra partene i renholdsbransjen, skriver Renholdsnytt.no.

Norsk Arbeidsmandsforbund (NAF) og NHO Service har i fellesskap lagt fram forslag til løsninger og kriterier for en godkjenningsordning knyttet til en ID-kortordning. Begge de to organisasjonene ønsker ID-kort i kombinasjon med en offentlig registrerings-/godkjenningsordning for renholdsbedrifter.

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut en gang i uken.

Abonner på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS