Danmark
Danmark

Gledelig nedgang i danske arbeidsulykker

Det danske arbeidstilsynet har lagt fram tallene over arbeidsulykker i Danmark i 2009. Oversikten viser et markant fall i arbeidsulykker.

Publisert

(Ill.foto: Colourbox.com)

I 2009 ble det anmeldt 42 544 arbeidsulykker i Danmark, det laveste tallet siden 2003. Det tilsvarer et fall på 14 prosent i forhold til 2008. Ikke siden midten av 1980-årene har det vært registrert en så stor nedgang fra det ene året til det neste.

Meget gledelig utvikling

Den danske arbeidsministeren Inger Støjberg kaller utviklingen meget gledelig.

– Det er først og fremst gledelig at flere tusen færre ble rammet av ulykker i 2009 i forhold til de foregående årene. Det er nettopp derfor vi skal rette innsatsen mot ulykkene i arbeidslivet og jobbe målrettet for å få antallet ned. Dette er et område jeg prioriterer høyt i min nye strategi for et bedre arbeidsmiljø fram mot 2020, sier Inger Støjberg.

Finanskrisen

De nye tallene fra Arbeidstilsynet tar hensyn til at sysselsettingen i fjor falt på grunn av den internasjonale krisen. Selv om sysselsettingen falt med fem prosent, er nedgangen på 14 prosent i arbeidsulykkene likevel betydelig.

Ingen hvilepute

– Jeg ser tallet som et uttrykk for at det går den riktige veien med å skape sikrere arbeidsplasser. Men det er viktig at vi ikke hviler på laurbærene. Derfor vil jeg også følge ulykkestallet nøye i de kommende årene, så vi kan bli enda bedre til å rette innsatsen mot de arbeidsplassene der vi for alvor kan være med på å påvirke utviklingen i en positiv retning, så færre kommer til skade på jobben, sier arbeidsministeren.

Ulykkene ujevnt fordelt

Nedgangen i arbeidsulykker fordeler seg ujevnt fra bransje til bransje i dansk industri. For eksempel er fallet stort i tre- og møbelindustrien og på slakteriene, mens tallet på arbeidsulykker i andre bransjer nærmest er uendret.

(Arbejdstilsynet)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uken! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS