Lyskultur
Lyskultur

Energieffektiv belysning og HMS

Forskningsprosjektet Energieffektive belysningsløsninger og HMS-faktorer er nå avsluttet med svært interessante resultater. Det er et viktig forskningsarbeid om lys som nå er gjennomført i Laboratorieblokka på Oslo Universitetssykehus, Ullevål, melder Lyskultur.

Publisert

(Ill. foto: Colourbox.com)

Sluttrapporten for prosjektet speiler en fireårig studie av sammenhengen mellom rehabilitering av belysningsanlegg og hvilken påvirkning dette har på energibruk, arbeidsmiljøet og menneskers velvære.

Reduserte miljøbelastninger

Prosjektleder Morten Berg nevner at det nå er dokumentert at det kan lages et avansert automatisk lysstyringssystem som ikke er noen belastning for brukerne, noe som åpner for betydelige reduserte miljøbelastninger. Prosjektresultatene knyttet til reduksjon av energiforbruket som nå dokumenteres, er betydelige og i henhold til forventningene.

Positivt for muskellidelser

I forhold til påvirkninger av HMS-faktorer har forskerne gjennom prosjektet gjort flere interessante funn, blant annet forhold knyttet til reduserte muskulære plager. Prosjektresultatene forventes å gi viktige bidrag til både nasjonal og internasjonal kunnskap og utvikling blant annet i lysfaget.

Se www.lyskultur.no for mer informasjon om saken.

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som sendes ut en gang i uken! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS