stilling-ledig-colourbox527

Gode tips til arbeidsledige

Mistet jobben? Mu­lig­he­te­ne til å få seg ny jobb hvis du er blitt ar­beids­le­dig el­ler per­mit­tert er fort­satt gode i mange bransjer, men er av­hen­gig av ar­beids­mar­ke­det der du bor.

Publisert

Ar­beids­le­dig­het in­ne­bæ­rer ofte sto­re øko­no­mis­ke end­rin­ger. For man­ge er det nød­ven­dig å ori­en­te­re seg på nytt. Nav.no har pub­li­sert en rek­ke råde som kan hjel­pe deg i pro­ses­sen. Her er et utdrag

Start nå

Noen bran­sjer har fort­satt man­ge le­di­ge stil­lin­ger. Der­for er det for­tatt man­ge mu­lig­he­ter. Er du flek­si­bel, øker mu­lig­he­te­ne for å kom­me raskt i jobb.

Start jobb­sø­king også om du er per­mit­tert, gjer­ne også hvis du opp­le­ver at ar­beids­plas­sen er usik­ker.

Re­gist­rer deg på Nav

Da blir du til­gjen­ge­lig for søk fra ar­beids­gi­ve­re og pro­fi­len din kan mat­ches mot le­di­ge stil­lin­ger i NAVs stil­lings­ba­se.

Blir du ar­beids­le­dig har du mu­lig­het til å søke kurs el­ler and­re til­tak gjennom Nav.

Dag­pen­ger

Hvis du skal søke om dag­pen­ger må du være re­gist­rert som ar­beids­le­dig. Det gjør du på det lo­ka­le Nav-kon­to­ret.

Vi­kar­by­rå­er

Vi­kar­by­rå­er og be­man­nings­sel­ska­per kan være et godt al­ter­na­tiv til å søke di­rek­te på en fast jobb. Også hvis du er per­mit­tert, kan en mid­ler­ti­dig jobb være en god løsning for mange.

Skriv en god CV

Ikke alle er like tryg­ge - el­ler like be­viss­te - på den kom­pe­tan­sen de fak­tisk har. Hos Nav får du jobb­søker­tips til å skri­ve en god CV.

Surf på net­tet

Sjekk hjem­me­si­de­ne til ak­tu­el­le be­drif­ter, man­ge an­non­se­rer le­di­ge stil­lin­ger der. Det­te er også en god måte å gjø­re seg litt kjent med be­drif­ten på for­hånd.

Det er vik­tig å være in­ter­es­sert i den job­ben du sø­ker, kan­skje fin­ner du mye spen­nen­de på nett­si­den de­res.

Husk dess­uten at man­ge le­di­ge stil­lin­ger ikke blir an­non­sert i avi­ser o.l. Opp­søk gjer­ne ar­beids­gi­ver di­rek­te el­ler send en åpen søk­nad.

Jobb­var­sel

Nav har en tje­nes­te kalt Jobb­mail, som vars­ler deg på din e-post­ad­res­se når det kom­mer inn job­ber som pas­ser til sø­ket ditt.

Gjelds­råd­giv­ning

Hvis du får pro­ble­mer med øko­no­mi­en er det vik­tig å ta tak i si­tua­sjo­nen raskt. Kom­mu­nen og en­kel­te Nav-kon­tor kan gi gjelds­råd­giv­ning.

Les mer hos Nav: http://www.nav.no/180208.cms

"
Powered by Labrador CMS