Aktivitetshåndboken

Forebygger med aktivitetshåndbok

Hel­se­di­rek­to­ra­tet har la­get en aktivitets­håndbok for bruk av fy­sisk ak­ti­vi­tet i fore­byg­ging og be­hand­ling. Hånd­boken er laget i sam­ar­beid med det sven­ske Folkhälso­institutet.

Publisert

På Hel­se­di­rek­to­ra­tets nett­si­der blir det opp­lyst at fag­per­so­ner fra Sve­ri­ge og Nor­ge har for­fat­tet ka­pit­lene sam­men. Det gjel­der i før­s­te rek­ke me­di­si­ne­re, men også fy­sio­te­ra­peu­ter, hel­se- og trenings­fysiologer og psy­ko­lo­ger.

Aktivitets­hånd­boken skal være en prak­tisk hånd­bok for bruk av fy­sisk ak­ti­vi­tet i fore­byg­ging, be­hand­ling, ha­bi­li­te­ring og re­ha­bi­li­te­ring. Den fo­ku­se­rer også på hvor­dan man kan få til at­ferds­end­ring, både i for­bin­del­se med kon­sul­ta­sjon og mer ge­ne­relt.

Aktivitetshåndboken, som pri­mært er la­get for hel­se­per­so­nell, be­står av to de­ler. Del I tar for seg bruk av fy­sisk ak­ti­vi­tet i fol­ke­hel­se­ar­bei­det. Her får vi pre­sen­tert ge­ne­rel­le ef­fek­ter av fy­sisk ak­ti­vi­tet, gjel­den­de an­be­fa­lin­ger for uli­ke al­ders­grup­per, pre­sen­ta­sjon av uli­ke tre­nings­for­mer og ef­fek­ter av dis­se, fy­sisk ak­ti­vi­tet på re­sept og hvor­dan man skal ar­bei­de for å frem­me at­ferds­end­ring.

Del II in­ne­hol­der spe­si­fik­ke an­be­fa­lin­ger for bruk av fy­sisk ak­ti­vi­tet re­la­tert til 33 ak­tu­el­le dia­gno­ser / til­stan­der.

Prof. dr. med. Ro­ald Bahr er re­dak­tør for den nor­ske ut­ga­ven, mens do­sent Agneta Ståhle ved Ka­ro­lin­ska In­sti­tu­tet er re­dak­tør for den sven­ske ut­ga­ven.

Les mer: Helsedirektoratet

Kilde: Fysioterapeuten.no

"
Powered by Labrador CMS