Fem enkle øvelser reduserer nakkesmerter

En ny undersøkelse viser at kvinner som jobber mye foran datamaskinen, kan redusere smerter i nakken med opp mot 50 prosent hvis de gjør fem enkle øvelser for å styrke muskulaturen.

Publisert

De 42 kvinnene som deltok i den danske studien, hadde alle fått diagnostisert smertelidelse i kappemuskelen som strekker seg fra hodet til langt ned på ryggen og fra skulder til skulder.

Forskerne fant at etter et opplegg med 20 minutters styrketrening tre ganger i uka i ti uker, ble smertene redusert med cirka 80 prosent, og etter ti nye uker uten opplegg var smertereduksjonen fortsatt minst 50 prosent.

– Studien har vist en tydelig og overbevisende effekt av forholdsvis intensiv målrettet styrketrening i nakke og skulderregionen på nakkeplager. Effekten holder seg dessuten minst et par måneder etter at tiltakene er avsluttet. Generell trening ser ikke ut til å ha en tilsvarende effekt, sier overlege Bo Veierstedt ved Statens arbeidsmiljøinstitutt (STAMI).

Klikk her for å se øvelsene demonstrert hos danske Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø.

Treningen besto av en 20 minutters økt tre ganger i uka med bruk av håndvekter og omfattet øvelsene: Skulderløft, en-armstrekk, skuldertrekk, skulderens bakside, armløft til siden.

(NTB)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uken!

"
Powered by Labrador CMS