akan-tom-remlov.jpg
akan-tom-remlov.jpg

Årets AKAN-pris til Den Norske Opera

Blant mange gode kandidater var det Den Norske Opera & Ballett som gikk av med årets AKAN-pris for sitt gode rusforebyggende arbeid, melder ledernett.no.

Publisert

Administrerende direktør i Den Norske Opera & Ballett, Tom Remlov, fortalte om bakgrunnen for bedriftens fokus på rusforebyggende arbeid.

Fra venstre: Hege Høisæter, Pamela Valland, Wenche Stoltz Ferdinansdsen og administrerende direktør Tom Remlov. Foran: Pia Johnsson. (Foto: Karine H. Henriksen).

- Vi er usedvanlig takknemlig for denne prisen, sa administrerende direktør Tom Remlov. Sammen med fire andre kollegaer mottok han prisen under AKANs høstkonferanse i Oslo Kongressenter.

Rusforebygging forankret i ledelsen

Juryen la vekt på at det rus- forebyggende arbeidet i bedriften er klart forankret hos ledelse og ansatte, og inngår i det ordinære HMS-arbeidet. Den Norske Opera & Ballett har hatt et aktivt og klart selvgående arbeid med rusforebygging gjennom mange år.

Her er juryens begrunnelse:

- Bedriftens toppleder utmerker seg med å være tydelig om rustemaet, og gir arbeidet en klar prioritering også gjennom egne arbeidsoppgaver. Han har selv ønsket å innta rollen som leder av bedriftens AKAN-utvalg, og er tydelig overfor andre nøkkelpersoner i bedriften om at dette er et tema som skal prioriteres. Bedriftens leder fremstår som en foregangsperson på dette området.

- Bedriften har vært opptatt av AKAN-spørsmål i en årrekke, og har vist vilje til nytenkning på området. De holder seg oppdatert med faglige endringer og justeringer i AKAN-modellen, men har samtidig gitt AKAN-reglementet sitt eget preg og tilpasset dette moderne arbeidsliv og bedriftens egne aktiviteter. Bedriften skriver eksempelvis i sitt reglement at bruk av rusmidler på tjenestereiser og turné, både i tjeneste og fritid, slik at vedkommende skader bedriftens renommé, ikke aksepteres.

En yrkesgruppe i festlige omgivelser

Tom Remlov sier de har tatt konsekvensen av at det i deres bransje er lett å ty til avledningsmanøver etter jobb. Dessuten jobber de i en bransje hvor det serveres alkohol, preges av festivitas og ulike feiringer.

- Vi jobber på tider da andre har fri og det blir gjerne sene kvelder. For å komme seg ned igjen etter en økt kan det være fristende og ty til rus, sier Remlov.

Et grep som ikke har vært fullt så populært blant de ansatte er rusforbudet.

- Det er selvfølgelig mulig å søke om dispensasjon her. Hensikten er ikke å ha fullstendig kontroll med hver enkelt ansatt. Det viktigste vi gjør rundt dette er at vi skaper en bevissthet og oppmerksomhet i forhold til alkohol og rus, sier Remlov.

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrevsom blir sendt ut en gang i uken.

"
Powered by Labrador CMS