Arbeidsmiljøprisen 2008

Arbeidsmiljøprisen til Sundvolden Hotel

Den norske Arbeidsmiljøprisen er gitt til Sundvolden Hotel og hotellvertinne Cecilie Laeskogen. - I en bransje med store utfordringer, viser vinneren hvordan et godt arbeidsmiljø blir et konkurransefortrinn, sier juryleder Olav Breen.

Publisert

Den norske Arbeidsmiljøprisen gikk i år til Sundvolden Hotel og hotellets vertinne Cecilie Laeskogen. Dette er første gang prisen går til en aktør i hotell- og restaurantnæringen.

Arbeidsmiljø lønner seg

Prisvinner Cecilie Laeskogen forteller at et godt arbeidsmiljø gir en mer attraktiv arbeidsplass, og er dermed et konkurransefortrinn. - Ved å jobbe aktivt med et godt arbeidsmiljø som gjør at folk blir i jobben, har vi mulighet til å rette blikket framover og jobbe med innovasjon og utvikling i stedet for å bruke all vår tid på stadig ny opplæring. Da sparer vi også kostnader, sier hun.

Lavt sykefravær - lav turnover

Sundvolden Hotel har takket være sitt gode arbeidsmiljø et sykefravær langt under bransjenivå, og hotellet har også lav turnover. I juryens begrunnelse heter det at hotelledelsen inkluderer de ansatte på en måte som burde være et fyrtårn i et ellers hektisk og globalisert arbeidsliv. - En slik pris er også viktig for de ansatte. Det er en bransje som har et dårlig rykte, og da er det hyggelig å få en utmerkelse vi kan være stolte over, sier Laeskogen.

Mulig i alle bransjer

I 47 år har Den norske Arbeidsmiljøprisen vært en påskjønnelse for bedrifter og enkeltindivider som driver med systematisk og målrettet innsats for utvikling og forbedring av arbeidsmiljøet. Og Paul Norberg, direktør i Arbeidsmiljøsenteret, som er arrangørene bak Arbeidsmiljøkongressen, tror prisen er med på å vise at et godt arbeidsmiljø er mulig i alle bransjer.- Det er viktig å løfte fram eksempler på at går an å skape et godt arbeidsmiljø - og tjene på det - også i bransjer der vi ofte hører helt andre historier, sier Norberg.(Pressenytt)

Powered by Labrador CMS