Sint på jobb
Sint på jobb

To av tre koker over på jobb

To av tre europeere har mistet besinnelsen på jobb. Og verst går det ut over it-utstyret. 12 prosent har gått til fysisk angrep på skriveren.

Publisert

Hører du til dem som føler at du går i spinn under evigvarende dønn kjedelige møter? Du er ikke alene. Over halvparten av europeiske arbeidstakere sier at slike møter er hovedårsaken til at de blir sinte og noen ganger mister besinnelsen, skriver Forbruker.no.

Penner og stiftemaskiner

Ofte er det de fysiske tingene du har nærmest deg som får gjennomgå, som stiftemaskiner, penner og lignende. Men også større gjenstander står utsatt til, spesielt gjelder det it-utstyret. Ikke minst er skrivere som ikke gjør som de skal, en viktig kilde til frustrasjon. En av åtte arbeidstakere vedgår at de har gått fysisk til angrep på skriveren og tildelt den slag og spark, viser en europeisk

"

undersøkelse ICM har gjort på oppdrag for Canon. To av tre innrømmer også at de har mistet besinnelsen på jobb, mens drøyt fire av fem sier de har sett andre gjøre det.

Les også: Hun er kriserådgiver for personer som tørner når datautstyret ikke vil samarbeide.

Hissige italienere

Mest temperamentsfulle er italienerne. I pastaens og pizzaens hjemland oppgir hele 94 prosent av arbeidstakerne at de har sett det koke over for en kollega. Mellom 70 og 80 prosent av tyskere, italienere og folk fra Benelux-landene innrømmer samtidig at de selv er blitt i overkant sinte på jobb.

Roligere i nord

På våre kanter går det roligere for seg. Bare 68 prosent av oss nordboere har sett kolleger miste besinnelsen. Og under halvparten, 47 prosent, innrømmer å selv ha kokt over på jobb. Bare spanjolene er sindigere enn oss.

Tre grunner til at det koker over

" Tre årsaker til sinnet går igjen over hele Europa: Lange og gjespende kjedelige møter, kolleger som oppfører seg dårlig og snakker nedlatende til deg samt frustrasjon over at pc-er, skrivere og annet it-utstyr ikke virker.38 prosent av de norske arbeidstakerne som er intervjuet, blir også sinte hvis de ikke får støtte og backup fra sjefen. Mange europeiske arbeidstakere blir også frustrert over kontorpolitikken, men dette er det få norske som hisser seg opp over.

Tyr til vold

En stor andel av dem som har mistet besinnelsen, har brukt vold. De verste er briter og østeuropeere med 19 prosent. 15 prosent av hissige nordboere innrømmer å ha slått til eller ødelagt gjenstander på jobben. Én av tre europeerne som har gått fysisk til angrep på omgivelsene, sier de har slått til pulten. Ellers er it-utstyret veldig utsatt. Mobiltelefonen, tastaturet og skriveren får gjennomgå når det koker i hodet. 3 prosent har tatt rotta på en plante. (Forbruker.no)

"
Powered by Labrador CMS