Datajobb cb948290 S

Dataspesialister blant de friskeste i Sverige

Høyt arbeidspress holder svenske it-folk unna sykesengen.

Publisert

På opp­drag fra arbeids­miljø­tids­skriftet Du&Jobbet har ana­ly­se­sel­ska­pet SCB lagt fram fers­ke tall på hvor­dan de for­skjel­li­ge job­be­ne slår ut på sy­ke­fra­vær.

Da­ta­spe­sia­lis­te­ne vi­ser seg å være uvan­li­g fris­ke med i snitt 4,79 sy­ke­da­ger i året. Der­med er de blant de minst i syke i Sve­ri­ge. Da­ta­tek­ni­ke­re og ope­ra­tø­rer kom­mer med sine 6,79 da­ger tett et­ter.

Åsa Erba-Sten­ham­mar, som er an­svar­lig for it-av­ta­ler i for­bun­det Uni­onen, sier til Com­pu­ter Swe­den at en av for­kla­rin­ge­ne til det lave syke­fra­væ­ret kan være ung al­der i bran­sjen.

Hos Uni­onen er gjen­nom­snitts­al­de­ren 45 år og på it-si­den 41 år. En annen for­kla­ring er mulig­heten til å job­be hjemme­fra, der du selv leg­ger opp ar­beids­tiden når du er re­du­sert ved syk­dom, i ste­det for å ta ut syke­dager.

Men Erba-Sten­ham­mar fryk­ter også at det høye ar­beids­pres­set i Sve­ri­ge nå opp­le­ver, kan føre til at fle­re strek­ker seg mer enn det som godt er.

Under­sø­kel­sen vi­ser også at det er et stort skille mel­lom de sy­kes­te og fris­kes­te yr­kes­grup­pe­ne i Sve­ri­ge. Em­bets­menn og po­li­ti­ke­re er de fris­kes­te med 2,44 sy­ke­da­ger i snitt. Dette er en åt­ten­dedel sammen­lignet med gar­ve­re, som er syke 20,27 dager i året.

Les mer: Dataspesialister blant de friskeste i Sverige (Digi.no)

"
Powered by Labrador CMS