HMS nummer 6 2008

Siste nummer av HMS-magasinet snart i postkassen

HMS-magasinet nummer 6 er like rundt hjørnet. Psykososialt arbeidsmiljø går som en rød tråd gjennom bladet.

Publisert

Det psykososiale arbeidsmiljøet er det rette temaet i disse tider da urolige ansatte bekymrer seg over om arbeidsplassen overhodet vil fortsette å eksistere. Det går ut over produktiviteten når mange frykter for at jobbene deres er i fare. Den økonomiske situasjonen skaper stress som gjør det vanskelig å satse helhjertet på jobben.

Mobbeoffer har svakt rettsvern

Advokat Nils H. Storeng skriver om mobbeofrenes svake rettsvern. Storeng, en av landets mest erfarne jurister innenfor juss og arbeidsmiljø, anbefaler arbeidstakere som er utsatt for mobbing og trakassering heller å se seg om etter ny jobb enn å gå til erstatningssak eller oppreisningssak mot arbeidsgiver. Slik er rettstilstanden for mobbeofre i dag!

Konflikten som HMS-utfordring

Gøsta Thommesen er dette nummerets gjesteskribent, også han advokat. Han følger opp det psykososiale arbeidsmiljøet med å skrive om konflikten på arbeidsplassen som HMS-utfordring. Her er mye nyttig lærdom å hente.

Det grenseløse arbeidsliv

I Fra verneombudets side har journalist Trond Erik Hillestad snakket med Anna Pramborg i svenske TCO Development og Hasse Storebakken i Bærekraftig Arbeidsmiljø om det grenseløse arbeidet. Begge understreker hvor viktig det er å sette grenser. Hillestad har også snakket med Lars G. Wessel Johnsen, som mener å spore en faretruende utvikling: HMS er på vei ut av døren. I dette nummerets Skråblikk på arbeidslivet skriver Petter Chr. Koren om Rådgivervås om polske forbilder, garantert en sak med dynamitt i, kan vi i redaksjonen tilføye!

Petter Smart i Trondheim

For øvrig bringer vi masse annet lesestoff, blant annet om Svekroken, et ergonomisk hjelpemiddel for dagligvarehandelen, som bedriftsfysioterapeut Magne Svendgård står bak. Du kan lese om arbeidsglede ved Rica Nidelven Hotell, om HMS i dyreparken i Kristiansand og om en ny HMS-sertifisering som Big Horn Steakhouse på Aker Brygge i Oslo er den første i landet til å få. Pluss mye mer!

Har du ikke abonnement på HMSmagasinet kan du bestille det her.

Vi i HMS-magasinet benytter samtidig anledningen til å ønske alle våre trofaste lesere en riktig God Jul og et Godt Nyttår!

"
Powered by Labrador CMS