colourboxaromaterapi
colourboxaromaterapi

Skeptisk til alternativ bedriftshelsetjeneste

Antallet bedrifter som tilbyr bedriftshelsetjeneste med alternativ behandling har økt kraftig de siste årene. Nå vil LO ha en godkjenningsordning for hvem som kan tilby slike tjenester.

Publisert

De siste årene har det dukket opp flere nye bedriftshelsetjenesteordninger som tilbyr blant annet massasje, trening og aromaterapi.

Ingen offentlig godkjenning

De som tilbyr disse tjenestene trenger ingen offentlig godkjenning, og nå frykter LO at ansatte i mange bedrifter ikke får det tilbudet de har krav på, skriver Helserevyen.no

- I verste fall kan det være at en ikke oppdager graverende arbeidsmiljøforhold som kan være farlige. Ansatte får ikke det de har krav på etter forskriftene, sier Wenche Irene Thomsen, rådgiver i arbeidsmiljøavdelingen i LO, til NRK.

Tradisjonelt er det yrker med store fysiske påkjenninger som har krav på bedriftshelsetjeneste for å forebygge sykdom. LO vil ha en egen godkjenningsordning for hvem som kan tilby slike tjenester.

Møter motstand

Forslaget møter sterk motstand, og homeopat Jon Holden er en av dem som er kritiske til LOs ønske

- Jeg er sikker på at det finnes mange i bedriftene, som ellers i samfunnet, som ønsker alternativ behandling, sier han til NRK.

(Kilde: Helserevyen.no)

Powered by Labrador CMS