Prest
Prest

Kirkens arbeidsmiljø får kritikk

Arbeidsmiljøet i den svenske kirken viser store mangler, ifølge en undersøkelse utført av det svenske Arbetsmiljöverket.

Publisert

Arbetsmiljöverket har gjennomført mer enn 600 inspeksjoner i nabolandets forsamlinger, og dette har resultert i ca. 200 forelegg. Nesten alle hadde mangler i arbeidsmiljøet, skriver det svenske arbeidsmiljømagasinet Du&Jobbet.

Dårlige på systematisk HMS

Det som forsamlingene er dårlige på, er det systematiske arbeidsmiljøarbeidet. Kirkens folk gjør heller ikke nok for å redusere stress, konflikter og store arbeidsbelastninger, mener Arbetsmiljöverket.

Utydelig ansvar

Det store problemet med kirken er at den er utydelig på arbeidsmiljøansvaret. Den svenske kirken er en organisasjon som styres av 60 000 tillitsvalgte med 900 forsamlinger og 3300 prester. På toppen sitter kirkerådet og dets ledere som har ansvaret for arbeidsmiljøet. I den daglige virksomheten er det ofte presten som skal ta seg av arbeidsmiljøspørsmål. Men det er et problem å kombinere denne rollen med oppgaven å være åndelig leder, konstaterer Arbetsmiljöverket.(Du&Jobbet)

Powered by Labrador CMS