Illustrasjonsfoto: yayimages.com
Illustrasjonsfoto: yayimages.com

Ikke en messe verdt?

LEDER: Verneutstyrsbransjen i Norge har ikke lenger noe utstillingsvindu for sine produkter og tjenester her til lands.

Publisert

Denne lederartikkelen er hentet fra HMS-magasinet 5/2017.

Så langt vi har oversikt, har heller ikke de andre nordiske landene en slik tiltrengt møteplass lenger. Stockholmsmässan forsøkte for noen år siden å dra i gang Nordic Safety Expo, men interessen var heller laber. Til slutt forsvant også denne fra messekartet.

Nå reiser flere skandinaviske verneutstyrsprodusenter og leverandører ut i Europa og viser fram det de har å tilby der. Det mest slående eksemplet er A+A-messen i Düsseldorf. Den er den største internasjonale messen av sitt slag – også på verdensbasis.

Det ville være feil å si at skandinavene dominerte messen, for eksempel deltok bare fem norske, 29 svenske og 27 danske utstillere her i år. Det er plass til flere, og vi vil mene at det finnes langt flere norske verneutstyrsprodusenter som har noe å vise fram på en internasjonal arena som dette. Det koster naturligvis å delta, men skal vi tro de fem som var til stede i år, var dette pengene verdt. Så mye oppmerksomhet fikk de at en norsk journalist måtte stille seg i kø for å få en prat med dem.

Verneutstyrsbransjen hadde selvsagt vært tjent med en egen fagmesse på skandinavisk jord. Men så lenge det ikke nytter å bygge luftslott, anbefaler vi flere å delta på A+A i Düsseldorf. Det er plass nok til flere nordmenn i de titalls hallene – selv for de som bare vil besøke messen. Den arrangeres annethvert år, og både for utstillere og besøkende er den en messe verdt.

Med vennlig hilsen

Jan Tveita
Redaktør

Lederartikkelen er hentet fra HMS-magasinet 5/2017.
Du kan lese mer om bladet her

Powered by Labrador CMS