(Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)

Rekordmange inkludert i jobb i 2018

Over 10 000 personer har blitt hjulpet i jobb fra landets 110 arbeids- og inkluderingsbedrifter i 2018. Det er ny rekord, ifølge NHO.

Publisert

– Samarbeidet med næringslivet har aldri vært bedre. Stadig flere arbeidsgivere ser forbi CV- hull og erfarer at de rekrutterer kompetent arbeidskraft, sier direktør Kenneth Stien i NHO-foreningen Arbeid & Inkludering.

Flere vil ansette

Antall ansettelser i ordinære bedrifter har økt jevnt med 1000 flere hvert år. I 2017 ble om lag 9000 formidlet til jobb, året før 8000. Arbeid- og inkluderingsbedrifter jobber på vegne av Nav med å få personer med nedsatt arbeidsevne ut i ordinær jobb.

– Arbeid- og inkluderingsbransjen bruker nye metoder for at arbeidsgivere skal oppleve det trygt å ansette folk som har strevd lenge i Nav-systemet. Vi ser helt klart en smitteeffekt. Stadig flere bedrifter vil ansette, og stadig flere ansetter mange, sier Stien. Han sier at tett og god oppfølging av den enkelte arbeidssøker essensielt.

Sparer samfunnet

– Det er ulike grunner til at personer står på utsiden av arbeidslivet. Det kan være psykiske lidelser, fysiske utfordringer, rusproblematikk eller manglende kompetanse. Det avgjørende er at dette tas tak i tidlig av kompetente veiledere, og at folk blir gitt en mulighet til å få et fotfeste i arbeidslivet. Arbeid i seg selv er helsebringende. Det gir stabilitet, inntekt og fellesskap.

– Samfunnsøkonomisk har det enorme besparelser, og norske bedrifter har økende behov for arbeidskraft. Vi har stor grunn til å tro på fortsatt positiv utvikling i 2019, sier Stien.

(NTB)

Powered by Labrador CMS