(Fotomontasje: VTT Technical Research Center of Finland Ltd)
(Fotomontasje: VTT Technical Research Center of Finland Ltd)

Finsk satsing på smarte klær

Finsk tekstilindustri har sammen med et nettverk av teknologiselskaper startet en storstilt satsing på å utvikle smartklær – klær med integrert teknologi.

Publisert

Smart Clothing 2.0-prosjektet ledet av VTT Technical Research Center of Finland Ltd satser på å skape nye forretningsmuligheter for finske smartklær. Forskningsinstitutter og bedrifter jobber sammen for å utvikle helt nye produkter til de internasjonale markedene.

Mange bruksområder

De siste årene har det åpnet seg stadig nye muligheter for å utvikle smartklær. Teknologi kan integreres i tekstiler og klær for å skape helt nye muligheter og bruksområder. Utviklingen av sensor- og datakommunikasjonsteknologi betyr at det nå går fra litt sære eksperimenter til mer praktisk og kommersiell utnyttelse. Dette vil bidra til å utvikle nye produkt- og servicekonsepter. Nye løsninger er i ferd med å bli testet av det finske arbeidsmiljøinstituttet og nødetater.

– Vi organiserer et ambisiøst samarbeidsnett for smarte klær for å kommersialisere finsk kompetanse i et voksende nasjonalt og internasjonalt marked. Vi vil utvikle unike smarte klær for ulike brukergrupper, det være seg turgåere, toppidrettsutøvere, brannmenn, barn i alle aldre, mastemontører, andre yrkesgrupper med spesielle behov for sikkerhet og overvåkning og ulike pasientgrupper på sykehus, sier prosjektleder og hovedforsker Pekka Tuomaala.

(Pressemelding)

Powered by Labrador CMS