Arnstein Sortdal, Moelven Byggmodul Hjellum AS, sikrer verktøyet med adgangskontrollert konteinerlås. Konteineren åpnes med HMS-kortet som skannes på kortleser. (Foto: Infobric)
Arnstein Sortdal, Moelven Byggmodul Hjellum AS, sikrer verktøyet med adgangskontrollert konteinerlås. Konteineren åpnes med HMS-kortet som skannes på kortleser. (Foto: Infobric)

Sikrer verdier med HMS-kortet

I likhet med de fleste andre i bransjen låste bedriften konteinerne sine med tradisjonelle hengelåser, men likevel forsvant verktøy til stadighet. Nå sikres verktøyet med nytt låssystem som åpnes med HMS-kortet.

Publisert

– Hengelås fungerte ikke. Nøkler ble borte og det endte opp med at konteineren ble stående åpen. Dermed var det fritt fram for hvem som helst å gå inn i konteineren og ta med seg verktøy, forklarer byggeplassleder Arnstein Sortdal i Moelven Byggmodul Hjellum AS.

Først med konteinerlås

For fire måneder siden valgte Sortdal derfor å investere i et elektronisk dørlåssystem – og ble med det først i norsk sammenheng. Løsningen fra it- og elektronikkselskapet Infobric innebærer at en ekstra vegg monteres opp i konteineren, med en ny dør med elektronisk dørlåssystem og adgangskontroll med kortleser som gir berettigede ansatte adgang når de skanner sitt lovpålagte HMS-kort. Denne elektroniske dørlåsen er integrert i en webtjeneste som gir byggeplassleder muligheten til å styre hvem som har adgang i konteineren, og til hvilke tidspunkter.

– Null svinn

– Takket være det nye låssystemet har vi i dag god kontroll på alt av verktøy, og ingen uvedkomne kommer seg inn i konteineren uten at en av våre folk på plassen låser dem inn. Nå er det ikke lenger fritt fram, konstaterer Sortdal.

Han poengterer at låssystemet så langt har fungert svært godt, og at montørene hans er godt fornøyde med hvor enkelt det er å få tilgang til verktøyene de trenger.

– Jeg slipper surmuling fordi verktøy er borte. Alt de trenger å gjøre for å få adgang til konteineren, er å lese av HMS-kortet, og så er det deres ansvar å sørge for at alt er på plass. Dette er en fornuftig måte å sikre verktøy på, som i tillegg gir enkel tilgang og full oversikt, mener byggeplasslederen.

Og viktigst av alt:

– I dag har vi null svinn. Verktøyet vårt blir ikke lenger borte. Punktum.

Forenkler flytting til ny byggeplass

Sortdal arbeider nå med å utarbeide sjekklister som skal sikre at alt verktøy følger med når entreprenøren flytter til en ny byggeplass.

– Hver gang vi bytter byggeplass, kan vi gå gjennom denne listen og sjekke at alt er på plass. Så er det bare å låse og sende konteineren videre. Sånn sett har systemet forenklet flyttingen av konteineren, forteller han.

– Når konteineren er rigget opp på en ny plass, kobler vi bare til strøm og registrerer dørlåsen i Infobric-systemet, og så er vi oppe og går. Det er bokstavelig talt plug-and-play, avslutter Sortdal.

(Pressemelding fra Infobric)

Powered by Labrador CMS