Husk fallsikringsutstyret første arbeidsdag etter ferien (Foto: Jan Tveita)

Frisk opp rutinene etter ferien

Vær obs på større ulykkesrisiko etter ferien. Dansk byggeri oppfordrer derfor bedriftene til å sette søkelyset på å friske opp rutinene igjen etter sommeren.

Publisert

Når vekkerklokka ringer første morgen etter ferien, skal rutinene på plass på arbeidsplassen igjen. De ansatte kan ha glemt viktige rutiner, og det betyr en større risiko for arbeidsulykker – ikke minst i byggebransjen der en liten detalj kan forårsake en ulykke, melder Dansk byggeri.

– Arbeidet har nok kommet litt på avstand for de fleste i sommerferien. Vi som sitter på et kontor, må jo også huske passord. Men på en byggeplass kan små ting likevel bety mye for de ansattes sikkerhet, sier arbeidsmiljøsjef Mette Møller Nielsen i Dansk Byggeri.

Sikkerhet fremfor hurtighet

Et dansk byggefirma har for første gang sendt ut spesifikk informasjon til sine ansatte om sikkerheten etter sommerferien.

– Når våre medarbeidere kommer tilbake, kan de være litt rustne. Derfor oppfordrer vi alle til å si fra dersom de blir usikre. De ansatte skal ta det rolig på jobben, selv om arbeidet tar litt lenger tid, sier kvalitets-, miljø- og arbeidsmiljømedarbeider Jakob Lyngbye fra byggefirmaet Tscherning. Han forventer at den målrettede kommunikasjonen betyr at tiden etter sommerferien blir sikker og trygg for de ansatte.

Gjør to ting på mandag

Mandag morgen kan det ifølge Møller Nielsen være en god idé å sette sikkerheten på agendaen på morgenmøtet når feriefolket vender tilbake på jobb. Her kan alle bli minnet om at de skal passe på seg selv og hverandre.

– I tillegg kan det være en god idé å rydde i bilen for å sjekke om alt utstyret er i orden. For det er jo ergerlig å stå på den første byggeplassen og mangle fallsikringsutstyr og skrutrekker, sier Møller Nielsen.

(Pressemelding fra Dansk Byggeri)

Powered by Labrador CMS