(Foto: Wenaas Workwear)
(Foto: Wenaas Workwear)

Arbeidsklær for arktiske strøk

I flere år har industridesignere og fysiologer hos SINTEF arbeidet med å utvikle arbeidsklær som kan følge petroleumsindustrien inn i arktiske strøk. Nå skal resultatet være klart.

Publisert
(Foto: Wenaas Workwear)

Arbeidet har munnet ut i en kolleksjon som består av både jakke, bukse og kjeledress laget i et spesielt materiale. Det er vanntett og pustende, samtidig som det blir den letteste lysbuegodkjente skallbekledning på markedet, ifølge leverandøren Wenaas Workwear.

Dobler utetiden

Med denne kolleksjonen kalt Arctic Protection skal plattformarbeidere i arktiske strøk kunne oppholde seg utendørs dobbelt så lenge som med dagens bekledning. Bekledningen skal gi brukeren en høyere hudtemperatur og lavere energitap, hevder produsenten. Dette betyr mye for effektiviteten til norsk petroleumsindustri når de nå flytter seg stadig lenger nordover.

Flere krav

Utearbeid offshore stiller også andre krav til klærne. De må være flammehemmende, antistatiske og tilpasset for bruk av hørselvern og kommunikasjonsutstyr.

Med i prosjektet var også Statoil og Eni Norge. De mottok prototyper underveis der arbeidere sto klare for å teste klærne i arbeid på plattformer.

Ta kontakt med produsenten for ytterligere opplysninger om kolleksjonen.

Powered by Labrador CMS