Glimt fra A+A 2017 (Foto: Jan Tveita)
Glimt fra A+A 2017 (Foto: Jan Tveita)
Glimt fra A+A 2017 (Foto: Jan Tveita)

Verdens største verneutstyrsmesse

1930 utstillere fra 63 nasjoner, mer enn 70 000 kvadratmeter utstillerareal og ny besøksrekord med 63 000 personer. Slik lød fasiten da A+A 2017 lukket dørene etter fire hektiske messedager i oktober.

Publisert

A+A-messen i Düsseldorf er en gigantmesse i internasjonal sammenheng, også sammenliknet med andre bransjemesser. For første gang måtte messearrangøren Messe Düsseldorf ta i bruk over 70 000 kvadratmeter utstillerareal for å få plass til de 1930 påmeldte utstillerne. Både arealbruk, antall utstillere og besøkende setter nye rekorder. 67 000 besøkende er all time high.

I tillegg til messestandene kommer et omfattende kongressprogram og utallige show og demonstrasjoner av blant annet arbeidstøy, brannslokking og redningsøvelser.

Fem norsk utstillere

HMS-magasinet besøkte de fem norske utstillerne, et antall som for øvrig burde vært langt høyere. For både Norgesplaster, nå sammen med Snøgg, Devold, Daletec, Loxy og Granberg ga alle uttrykk for at de hadde stort utbytte av å være til stede på A+A 2017.

Vi besøkte også flere av de svenske og danske utstillerne med produkter og merkenavn som er godt kjent og representert i Norge.

De danske og svenske utstillerne overgår for øvrig nordmennene i antall: 27 danske og 29 svenske utstillere var på plass på messen.

Kineserne kommer

Asiatene utgjorde et svært synlig innslag i de titalls messehallene, og da spesielt kineserne, med 363 i antall. I tillegg kommer Sør-Korea, India, Japan, Malaysia, Taiwan og Pakistan med et stort antall utstillere.

Fra Europa er det Tyskland og Storbritannia som er de dominerende utstillerlandene, Tyskland størst med sine knappe tusen. Storbritannia er for øvrig årets samarbeidsland for A+A.

Les mer om A+A-messen i Düsseldorf i det kommende nummeret av HMS-magasinet!

Powered by Labrador CMS