Granberg-hanskepris

Vant internasjonal pris for vernehansker

Vindafjord-bedriften Granberg har vunnet den internasjonale industridesignerprisen «Red Dot Award 2015» for to av sine beskyttelseshansker.

Publisert

Adm. direktør Ole Marthon Granberg. (Foto: Medvind24/Torleif Heggebø)

– Denne prisen er et kvalitetsstempel og en anerkjennelse av det utviklingsarbeidet som vi har satset på de siste årene, og svært positiv for vår videre satsning på produktutvikling. Jeg er stolt over hva produktteamet vårt med designer ass. prof. Virginijus Urbelis i spissen har klart å få til gjennom innovasjon og nytenkning, sier adm. direktør Ole Marthon Granberg i Granberg AS i en pressemelding.

Mange konkurrenter

Aldri i de 60 årene prisen er utdelt har flere bidrag deltatt i konkurransen. Blant 4928 lag fra 56 land innenfor produktdesign tok Granberg hjem prisen i kategorien «Safety Clothing».

Granbergs arbeidshansker er utviklet for ekstreme arbeidsforhold med høy risiko for kutt og knuseskader, som for eksempel ved arbeid i olje- og gassindustrien, gruvedrift og annen tungindus­tri. Hanskene gir kraftig kuttbeskyttelse i håndflaten og på mansjettene, og har slagdempende detaljer på håndbaken.

Design er viktig

– Selv om hanskene er designet for å gi en høy grad av beskyttelse, så er de smidige og komfortable, og det er kombinasjonen av disse egenskapene som gjør dem så egnet til bruk under ekstreme arbeids­forhold. Design er i dag viktigere enn noensinne, og for å kunne hevde oss innenfor sektoren beskyttelses­produkter, er svært mange arbeidstimer lagt ned i utviklingen av det ferdige produktet. Derfor er denne bekreftelsen fra de 38 erfarne jurymedlemmene hos Red Dot så verdifull for oss i Granberg AS, sier Ole Marthon Granberg.

Granberg AS har produsert arbeidshansker siden 1961. Produksjonen startet ved eget anlegg på Bjoa, der selskapet nå har sitt hovedkontor og lager. Foruten salg i Norge etablerte bedriften i 2007 et datterselskap i Sverige, som er ansvarlig for salg og distribusjon i EU. Granberg AS har en årlig om­setning på ca. 200 millioner kroner og leverer arbeidshansker til flere kontinenter.

Haanskeprodusenten mottar prisen «Red Dot Award» under den årlige Red Dot Gala i Essen, Tyskland, 29. juni 2015.

(Pressemelding)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS