Marigold-beskyttelseshanske
Marigold-beskyttelseshanske

Nye miljøproduserte beskyttelseshansker

Nye hansker til industriell bruk kombinerer funksjonelle egenskaper med miljøhensyn. De er fremstilt på vannbasert basis og er fri for løsemidler.

Publisert

(Foto: Marigold)

Beskyttelseshansker til industri, monteringsarbeid og håndverk skal først og fremst gi sikkerhet mot mekanisk påvirkning og kuttskader; men ifølge produsenten Marigold er det nødvendig med en mer helhetsorientert innstilling til godt arbeidsmiljø, siden også komfort og gripeevne er avgjørende for sikkerhet og effektivitet i arbeidsprosessen.

Produsenten har nettopp lansert hanskeserien Puretough P Series. Serien består av tre PU-dyppede hansketyper, som beskytter mot mekanisk påvirkning. De er fremstilt i en vannbasert prosess og kjennetegnes av et miljøvennlig belegg uten løsemidler. Hanskene er helt fri for formaldehyd, silikon, ftalater, azofargestoffer samt dimethylfordamid (DMF), som mistenkes for å være kreftfremkallende. Alle leveres i størrelsene 7 til 10.

Beskyttelse, fleksibilitet og sikkerhet

Seriens to modeller Puretough P3000 og P5000 har høy kuttfasthet. Komfort og høy beskyttelse skal ifølge produsenten være forent i slitesterke, fleksible og komfortable hansker.

Puretough P3000 har en kuttfasthet på nivå 3 og P5000 på nivå 5. Hanskene er begge fremstilt av spesielle fibre som sikrer en høy motstandsdyktighet mot slitasje og skarpe gjenstander. De er tiltenkt alle miljøer hvor det kreves en høy grad av snittsårs- og kuttbeskyttelse, samtidig som man beholder en god fingerfølelse. Puretough P1100 er fremstilt av 100 prosent polyamid med kuttfasthet på nivå 1. Modellen er utviklet med tanke på høy komfort og slitestyrke til generell bruk, samt teknisk service og montasje.

Hanskene beskytter godt mot olje og smørefett på den belagte delen, og er dermed velegnet til bruk i bl.a. bilbransjen, elektronikkvirksomheter og i andre miljøer der det stilles store krav til håndtering og beskyttelse. P-serien er støvfri, og både den belagte og strikkede delen av hanskene er olje- og vannavvisende.

Strenge miljøkrav

Hanskene fremstilles i Europa. CMIGs høyteknologiske produksjonsanlegg i Portugal er godkjent ifølge EUs ordning for miljøstyring og miljørevisjon (EMAS). Det fokuseres på lavest mulig miljøbelastning i produksjonen. EMAS-kravene er meget strenge, og går lengre enn for eksempel ISO 14001.

For ytterligere opplysninger, besøk nettsiden www.marigold-industrial.com. Du kan rekvirere vareprøver hos Univern AS, www.univern.no.

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uken! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS