Trond-Hansen-Mellora

HMS-appen er videreutviklet

HMS-appen har nå muligheten til å sende ut varsler til brukerne.

Publisert

Trond Hansen er gründer og daglig leder i Mellora AS. (Foto:Mellora AS)

Verdens første åpne smarttelefon-app myntet på alle bransjer verden over for rapportering av avvik, observasjoner, ulykker, nestenhendelser og forbedringsforslag relatert til helse, miljø, sikkerhet og kvalitet (HMSK/HSEQ) ble utviklet av den norske bedriften Mellora AS i 2012. I ettertid er appen blitt utvidet til også å inneholde mulighet for dokumentering av såkalt sikker-jobb analyse (SJA), vernerunder/inspeksjoner og timeregistrering – alt i samme verktøy.

For å gjøre appen enda mer komplett, er en ny funksjonalitet nå klar. HMS-ledere og andre kan via en egenutviklet web-basert tjeneste sende ut HMS-meldinger direkte til alle brukere.

Oppfyller strenge krav

– Den norske internkontrollforskriften, internasjonale standarder og ikke minst den såkalte Norsok S006 (HMS-evaluering av leverandører til oljerelatert sektor) setter strenge krav til HMS-kommunikasjon og erfaringsutveksling, forteller Trond Hansen, gründer og daglig leder i Mellora AS. Tanken med det vi kaller for HSEQ Messenger er at det skal bli lettere å få kommunisert ut til en bedrifts ansatte når for eksempel en granskning av en uønsket hendelse har resultert i et tiltak som alle ansatte må få vite om eller dersom det er avdekket spesielle risikoer som de ansatte kjapt må informeres om. Modulen i appen kan for eksempel også brukes til informasjon om prosedyreendringer eller generell intern nyhetsvarsling, så vi anser funksjonaliteten som et kvantesprang i det som har med informasjonsspredning å gjøre, forteller Hansen.

Skreddersydde løsninger

Skreddersydde versjoner av originalproduktet er tatt i bruk av små, mellomstore og store bedrifter i både Norge og utlandet, og kundemassen spenner fra Norge, Brasil, USA og Australia. Blant kunder med såkalte bedriftsversjoner av produktet er selskaper som Veidekke (Norge), Johnson Controls (hele verden), Bilfinger Chemserv (Østerrike), Mammoet Salvage (Nederland), Atlantic Supply Base (Færøyene), Thales (hele verden), SeaTrans Chemical Tankers (Norge) og World Marine Offshore (Danmark). Gratisversjonen av appen er lastet ned av over 60 000 brukere.

(Pressemelding)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS