Årets siste HMS-magasinet i postkassen

Den siste utgaven av HMS-magasinet for i år er på vei ut til leserne. Her finner du aktuelt stoff om arbeidsinkludering, skadesanering, verneombud og smitteforebygging på byggarbeidsplassen - for å nevne noe.

Publisert

Det er ikke hvert år norske vernetøysprodusenter mottar høythengende internasjonale priser. Det gjorde Daletec, som nylig gikk helt til topps med sine stoffer til bruk i flammehemmende arbeidstøy.

Les mer om prisen i HMS-magasinet!

Inkludering i praksis

Hver mandag benker fjorten forventningsfulle voksne utenlandske elever seg ved pultene i klasserommet på Høyskolen i Innlandet i Kongsvinger. Det er tid for den ukentlige teoriundervisningen. Resten av uka er de ute i jobb. Dette er en undervisningsmodell som har gitt meget gode resultater til glede for arbeidstakere og arbeidsgivere. Du kan lese mer om dette i HMS-magasinet.

Arbeidstøy er in

Overalt i landet har arbeidstøy kommet på moten. På Nordvestlandet går ungdommer rundt i termodresser tenkt som arbeidstøy for krevende værforhold. Les mer om dette i bladet.

Etter brannen

Når brannen er slukket, begynner skadesaneringsselskapene sin jobb på åstedet. De må tenke sikkerhet og HMS i alt de gjør. Les om dette i HMS-magasinet.

Forum for verneombud

Bedriftshelsetjenesten Driv HMS i Oppdal ønsker å bistå verneombudene i deres hverdag. Det gjør de ikke minst gjennom sine fora for verneombud. HMS-magasinet har snakket med to engasjerte HMS-rådgivere i bedriftshelsetjenesten om hva de gjør for å gi verneombudene et løft i deres viktige arbeid.

Smittevern på byggarbeidsplassen

Koronaepidemien er over oss for fullt, og samfunnet og myndighetene gjør hva de kan for å beskytte oss mot smitte. Andre gir ogsåviktige bidrag, som de to ildsjelene i Consto som har utviklet en modell for ren og smittefri brakkerigg. Les mer om Ren-prinsippet i HMS-magasinet.

Fagstoffet på plass

I HMS-magasinet finner du også mye interessant fagstoff for HMS-interesserte. Her får du nytt om forskning, nytt om jus og arbeidsmiljø og HMS-rådgiverne gir gode svar på spørsmål fra leserne.

God lesning!

Powered by Labrador CMS