Forside-HMS-4-15

HMS-magasinet snart i postkassen

Det nye HMS-magasinet er på vei ut i postkassen din. Temaet i bladet er sikkerhet.

Publisert

(Forsidefoto: Jan Tveita)

HMS-magasinet har besøkt en jubilant som legger stor vekt på sikkerheten til sine ansatte. Nexans Norge fyller hundre år i år, og feirer dette hele året. Kabelbedriften er blant mange kjent som Standard Telefon- og Kabelfabrik (STK) eller Alcatel. Nå kan bedriften skilte med 1487 sammenhengende dager uten fraværsskader. Neste mål er fem år uten skader.

Men den gode sikkerheten i Nexans er ingen selvfølge:

– For ca. ti år siden hadde konsernet en dårlig statistikk. Men en bevisst satsing over flere år har gitt resultater, forteller fabrikksjef Torbjørn Blomsnes ved Nexans Langhus.

Les mer i HMS-magasinet om hvordan Nexans tar vare på sine ansatte.

Påbud om vernebriller

En måte å ivareta sikkerheten på, er å bruke vernebriller på jobb. Bekkelaget Vann AS i Oslo har innført brillepåbud for sine ansatte:

– Dette er viktig verneutstyr for våre folk, og siden vi innfører et påbud, må vi også legge til rette for at verneutstyret er komfortabelt og tilpasset den enkelte, sier HMS- og kvalitetsleder Beate Jahr.

Les mer om brillepåbudet ved BEVAS i bladet.

Effektiv brannforebygging

Å forebygge brann er viktig sikkerhetsarbeid. Nå har det dukket opp et kamera som du kan montere på smarttelefonen din. Dette gjør at du kan sjekke temperaturen i sikringsskap og elektriske anlegg selv. Stikkordet er termografering. Les om dette i HMS-magasinet.

Førstehjelp

Å friske opp førstehjelpskunnskapene er viktig. Dette inkluderer også å kunne betjene en hjertestarter:

– Du kan ikke gjøre noen feil, en hjertestarter kan betjenes av alle, sier sikkerhetsekspert Knut Benny Uppstad. Du er dessuten beskyttet av nødrettsparagrafen når det er nødvendig å gripe inn for å redde liv. Det er bedre å gjøre noe enn ingenting, understreker sikkerhetseksperten.

Etter bomben

Også posttraumatisk stress (PTSD) krever førstehjelp. Nille Lauvås var på jobb i regjeringskvartalet i Oslo da bomben eksploderte 22. juli 2011. I bladet forteller hun om hvordan hun opplevde dette og hvordan tiden har vært etter sjokket.

Miljøbevisste vektere

Norsk Vektertjeneste i Oslo har parkert samtlige eksosbiler og kjører nå utelukkende el-biler. Dette har gitt selskapet en betydelig økonomisk gevinst. Men i overgangen var alt ikke bare fryd og gammen. Les mer om vaktselskapet med el-biler i HMS-magasinet!

Nyttige fagsider og produkter

Dette og mer til får du i det nye HMS-magasinet. Du kan plukke med deg mange gode råd og tips både på fagsidene og blant alle de nye produktene.

God lesning!

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS