Etter-sjokket

Etter sjokket

Har du opplevd traumatisk stress eller har posttraumatisk stresslidelse (PTSD), kan boka ”Etter sjokket” veilede deg om hva slags hjelp som finnes.

Publisert

(Omslag: Aschehoug forlag)

Temaet i boka ”Etter sjokket” er brå og uventede hendelser som fører til traumatisk stress, som igjen kan utvikle seg til posttraumatisk stresslidelse (PTSD).

Ulykker, katastrofer og krenkende eller livstruende hendelser gjør noe helt spesielt med oss. Kroppen reagerer på en måte vi kanskje aldri har opplevd før, og som kan virke skremmende. Slike brå og uventede hendelser fører til traumatisk stress, som kan utvikle seg til posttraumatisk stresslidelse (PTSD). Mishandling, mobbing, overgrep eller omsorgssvikt over lengre tid kan også føre til helseproblemer, kanskje mange år i ettertid.

Beskytter mot fare

”Etter sjokket” viser hvor fantastisk hodet og kroppen fungerer når vi trenger å beskytte oss mot fare. Har du opplevd traumatisk stress eller har posttraumatisk stresslidelse (PTSD), kan du her få vite hva slags hjelp som finnes. Du får innsikt i hvorfor du reagerer som du gjør, og hvordan du kan få en bedre hverdag. Familien din, venner og andre rundt deg kan kanskje forstå mer av hva du har gjennomgått, og hvordan de kan bistå deg. Boka er også nyttig for ledere, innsatspersonell, og for alle andre som møter mennesker etter traumatiske hendelser.

I regjeringskvartalet 22. juli

”Etter sjokket” er skrevet av Nille Lauvås og Rolf Marvin Bøe Lindgren. Nille Lauvås er personalsjef. Hun var i regjeringskvartalet den 22. juli da bomben smalt og har jobbet for å tilrettelegge for kollegaer som har vært utsatt for en traumatisk hendelse.

Rolf Marvin Bøe Lindgren har klinisk erfaring som psykolog gjennom sin egen praksis, og har møtt mange klienter som sliter med vanlig stressproblematikk eller traumatisk stress.

”Etter sjokket” utgis av Aschehoug forlag. Boka er på 224 sider og koster 369 kroner.

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS