Statoil-Proxll
Statoil-Proxll

Dobler antallet ladestasjoner

22 nye ladestasjoner for elbiler er snart på plass på Statoil Fuel & Retailsstasjoner fra Forus i sør til Tromsø i nord. Proxll AS skal levere og vedlikeholde ladestasjonene.

Publisert

Anders Kleve Svela Senior Fuel Product Manager i Statoil Fuel & Retail Norge AS t.v. og prosjektleder Frode Braaten i Proxll t.h. med de nye ladestasjonene som snart er på plass på knutepunkter rundt i hele landet. (Foto:Proxll)

Statoil Fuel & Retail installerer i disse dager 22 nye ladere for elbiler på sine norske stasjoner fordelt på knutepunkter over hele landet, opplyses det i en pressemelding. 14 av disse er hurtigladere og sju er normalladere. I prosjektet leverer Proxll også en rekke leskur samt en langsiktig serviceavtale som er viktig for å opprettholde stabil drift på laderne. I 2011 ble Statoils første hurtiglader for elbiler satt opp på Statoil Økern i Oslo.

50 000 elbiler

Det er nå snart over 50 000 elbiler på norske veier, og behovet for rask og sikker lading er stort. De nye ladestasjonene dekker alle nyere typer elbiler på markedet.

Hurtiglading innebærer at en typisk elbil kan lades opp til 80 prosent av full kapasitet på 20 -30 minutter. Kundene kan betale for lading inne i butikken, og lading startes av betjeningen, eller man kan laste ned Go Charge-appen fra Apple-store eller Google Play og betale gjennom den. Det er også mulig å betale for lading via SMS.

Støttet av Enova

Enova har bidratt økonomisk til prosjektet, og statoilstasjonene er den eneste bensinstasjonskjeden som har fått innvilget støtte.

– Elbil- lading er et naturlig supplement til vår drivstoffvirksomhet i tillegg til alle andre behov som vi i dag dekker gjennom våre butikker. De nye ladestasjonene installeres på viktige knutepunkter slik at vi også når mange nye elbilkunder. Jeg vil gjerne understreke at samarbeidet med Proxll har fungert godt og konstruktivt hele tiden, sier Senior Fuel Product Manager Anders Kleve Svela i Statoil Fuel & Retail Norge AS.

Like enkelt som å fylle bensin

– Vårt mål er at det skal være like enkelt å fylle strøm som å fylle bensin. Det er kjempebra at Statoil Fuel & Retail, i samarbeid med Proxll, går foran og tilbyr hurtiglading for stadig flere av oss som kjører elbil. Flere lademuligheter er nok det våre 20 000 medlemmer er mest opptatt av, sier Christina Bu, generalsekretær i Norsk elbilforening.

­– Dette er et viktig og stort prosjekt for Proxll, hvor vi implementer lademuligheter for alle nyere elbiler samt betalingsordninger tilpasset dagens bruksmønster. Vi er stolte over at Statoil Fuel & Retail har valgt Proxll som samarbeidspartner og vi ser fram til å få satt ladestasjonene i drift i løpet av kort tid, sier prosjektleder Frode Braaten i Proxll.

(Pressemelding)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS