Lars-I.-Røiri-og-Jaana-Røin
Lars-I.-Røiri-og-Jaana-Røin

Internasjonal miljøpris til norsk møbelpioner

En helgrønn norske kontorstol er kåret til Europas beste resirkulerte plastprodukt i 2015. Stolen kan demonteres og gjenvinnes med noen enkle grep.

Publisert

Jaana Røine, administrerende direktør i Grønt Punkt Norge AS og Christian Lodgaard, utviklingsdirektør i Scandinavian Business Seating.(Foto: Arash Nejad, nyebilder.no)

– Satsingen vår på miljø er svært lønnsom, og derfor en viktig del av vår strategi. Vi lager de mest miljøvennlige stolene i verden, sier Lars I. Røiri, adm. direktør i Scandinavian Business Seating.

Den norske møbelprodusenten ble overrakt prisen «Best Recycled Product 2015» av Foreningen for europeiske plastgjenvinningsorganisasjoner (EPRO).

Grønn norsk jubel

I Grønt Punkt Norge, én av de 19 partnerorganisasjonene i EPRO, står jubelen i taket over at den attraktive prisen endelig går til et norsk selskap.

– Det er få selskaper i verden som jobber så helhetlig med miljø og resirkulering som Scandinavian Business Seating. Produsenten følger en krybbe-til-krybbe-filosofi der det tilrettelegges for kildesortering og gjenvinning av alle delene i hver stol, forteller adm. direktør Jaana Røine i Grønt Punkt.

100 prosent resirkulert plast

Mens all plasten i kontorstolen HÅG Capisco er resirkulert, gjelder det samme for 90 prosent av aluminiumsdelene. Kontorstolen inneholder ingen miljøskadelige stoffer, og ingen deler er limt sammen. Det siste gjør at stolen ved endt levetid kan demonteres og gjenvinnes i løpet av noen få minutter, uten spesialverktøy.

– Klimaavtrykket til stolene i HÅG-serien er 50 prosent lavere enn hos konkurrentene. Dette får vi til fordi miljø er et mål i seg selv hos oss. Miljøhensyn er førende hver gang vi utvikler et nytt produkt. Det er lett å lage en stol som er vakker, eller komfortabel, eller miljøvennlig. Våre stoler skal møte alle disse kriteriene, sier Christian Lodgaard, utviklingsdirektør i Scandinavian Business Seating.

Miljøkrav fra kundene

Jaana Røine i Grønt Punkt mener norsk næringsliv kan nå langt ved å følge eksempelet til Scandinavian Business Seating.

– Kundene blir mer bevisste og har stadig større forventninger til miljøprofilen til produktene de kjøper. Scandinavian Business Seating viser oss hvordan satsing på resirkulering og gjenvinning ikke bare gjør seg godt i årsrapporten, men faktisk skaper fantastiske kommersielle muligheter både i Norge og internasjonalt, sier Røine.

(Pressemelding)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS