Ragn-Sells2

Første bedrift sertifisert for samfunnsansvar

Norge har fått sin første bedrift som er sertifisert etter en ny, anerkjent standard for samfunnsansvar.

Publisert

(Foto: Ragn-Sells)

Det er gjenvinningsselskapet Ragn-Sells som nylig signerte kontrakt med DNVGL for sertifisering etter den nye standarden.

– Kunder, investorer og andre interessenter stiller stadig høyere krav til dokumentasjon av arbeidet med miljø- og samfunnsansvar. Som en miljøbedrift med kjernevirksomhet innenfor innsamling, bearbeiding og gjenvinning av avfall er det naturlig for oss å gå i front for å dokumentere at vi forvalter dette ansvaret på en god og bærekraftig måte, sier Cecilie Lind, direktør for samfunnsansvar i Ragn-Sells, i en pressemelding.

Omfattende miljøarbeid

Ragn-Sells gjennomfører i dag jevnlig risikovurderinger, egenkontroller og miljøaspektanalyser og utarbeider årlig en miljørapport med klimaregnskap.

– Vi tror den nye sertifiseringsordningen vil styrke arbeidet vi allerede gjør i dag, og være et viktig verktøy i utviklingen av vårt forhold til miljøet og omgivelsene, sier Lind.

Den nye sertifiseringsordningen har allerede hatt stor suksess i Nederland der 200 bedrifter er sertifisert.

Kunder etterspør miljødokumentasjon

– Stadig flere av våre kunder ber oss om en uavhengig vurdering knyttet til deres arbeid med samfunnsansvar. Henvendelsene er knyttet til internt forbedringsarbeid, men i økende grad trenger bedriftene å dokumentere egen praksis innen samfunnsansvar overfor investorer, kunder og samarbeidspartnere. Våre erfaringer fra Nederland viser at en sertifisering kan være en effektiv måte å forbedre prosess, resultat og ikke minst skape tillit, sier Bjørn Haugland, konserndirektør for bærekraftig utvikling i DNVGL.

Standarden CSR Performance Ladder bygger på anerkjente standarder for miljø- og samfunnsansvar, som ISO og OHSAS, og forvaltes av en uavhengig stiftelse og ekspertkomite.

Sertifisering i CSR Performance Ladder standarden dekker følgende tema:

● Organisasjonsstyring.

● Arbeidsforhold og menneskerettigheter.

● Miljø, råvarer, energi og utslipp.

● Forretningsetikk og forbrukerspørsmål.

● Samfunnsengasjement og utvikling.

(Pressemelding)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS