Førjulsgave fra Facebook

Rykter vil ha det til at Facebook kommer med en ny nettside til bruk på jobben, kalt Facebook at Work.

Publisert

Du kan kommentere artikkelen helt nederst på siden

Tjenesten er utviklet i hemmelighet og skal gjøre det enklere for kolleger å chatte med hverandre, knytte til seg profesjonelle nettverk og samarbeide om tekster og informasjon, ifølge Financial Times. Kilder avisa har snakket med, forteller at den nye Facebook-versjonen er inspirert av LinkedIn.

Dette er i så fall gode nyheter for de mange av oss som bruker Facebook på jobb. For vi er glad i å bruke Facebook i arbeidstida. Sosiale medier er nemlig en av de største tidstyvene våre.

Selvsagt er det opp til oss selv å styre unna å ”like” og kommentere bilder fra den siste familiesammenkomsten, få med oss naboens statusoppdatering om hva han spiste til middag i går og lese om strikkeoppskriftene til svigermor i Trondheim. Ja, svigermor er faktisk på Facebook.

Men det er ikke alltid like enkelt å styre unna alt som ikke har med jobben å gjøre. Det krever selvdisiplin, en ikke rent ubetydelig grad av denne egenskapen heller.

Facebook at Work må også lyde som musikk i ørene til bedriftsledere. Sosiale medier har vært en hodepine for sjefer som frykter store produktivitetstap for bedriften. Flere store amerikanske bedrifter har faktisk forbudt sine ansatte å gå inn på Facebook i arbeidstida.

Derfor er håpet at Facebook at Work nå vil gjøre det enklere for oss våre å gjøre.

Det bør tilføyes at det finnes mange andre tidstyver på jobben også, de største av dem kan du lese mer om i dette nummeret av HMS-magasinet.

Vi skal med andre ord ikke bare skylde på allerede utskjelte Facebook.

Vi ønsker alle våre trofaste lesere en riktig god jul og et godt nytt år!

Med vennlig hilsen Jan TveitaRedaktør

Powered by Labrador CMS