Konsernsjef Jimmy Bengtsson i Veidekke. (Foto: Veidekke)
Konsernsjef Jimmy Bengtsson i Veidekke. (Foto: Veidekke)

Innfører sikkerhetskrav for gravemaskiner

For å unngå ulykker innfører Veidekke et nytt krav om sikkerhetsinnretning som hindrer at redskap faller av. Dette gjelder alle gravemaskiner over fem tonn som skal benyttes på entreprenørens prosjekter eller anlegg, og kravet blir fulgt opp med nye rutiner og opplæringstiltak.

Publisert

Utstyr som faller av hurtigkobling og rotortilt på gravemaskiner er en kjent problemstilling i bygg- og anleggsbransjen, og har dessverre forårsaket dødsulykker i Veidekke og hos andre entreprenører.

Ulykker kan unngås

– Nå finnes det flere typer hurtigkoblinger og rotortilter på markedet fra ulike produsenter som gjør at slike ulykker kan unngås. Da mener jeg at vi ikke har noe valg, og innfører krav om at dette kommer på plass over alt hos oss. Meg bekjent er vi den første store entreprenøren som innfører dette i Skandinavia, nå håper vi de andre følger etter slik at dette kan bli en bransjestandard, sier konsernsjef Jimmy Bengtsson i Veidekke.

Innføres snarest

Det nye kravet innføres raskest mulig, og senest innen første januar 2020. Veidekke har startet en omfattende utskiftning av utstyr på egne maskiner, og sendte i vår et brev til alle leverandører og samarbeidspartnere i Norge, Sverige og Danmark der kravet forklares og presiseres.

(Pressemelding fra Veidekke)

Powered by Labrador CMS