Oppfør deg bra mot dine kolleger, så sover du bedre om natten. (Foto: PangPang)

God oppførsel gir bedre nattesøvn

Det er ikke bare stress og stor arbeidsbyrde som kan gi deg søvnløse netter. Også hvordan vi oppfører oss mot våre kolleger påvirker nattesøvnen.

Publisert

Er du hyggelig og hjelpsom på jobben, blir du selv møtt på en hyggelig måte og får den hjelpen du behøver når du trenger den. Ikke nok med det: Nå viser en ny studie publisert i Journal of Applied Psychology at god oppførsel mot kolleger også gir deg bedre nattesøvn, ifølge nettstedet prevent.se, som igjen siterer magasinet Business Insider.

Ulykkesrisikoen øker

Ifølge undersøkelsen fører hissig oppførsel, raseriutbrudd og sladder om kolleger til at du grubler mer over jobben om kvelden og får det vanskeligere med å sove.

Forskere ved et universitet i Iowa intervjuet 600 ansatte i USA og Kina om hvordan de oppførte seg på jobben og om hvordan de sov om natten. Resultatet viste at jo dårligere de oppførte seg på arbeidsplassen, desto mer tenkte de på jobben om kvelden. Dette ga igjen problemer med å sovne og også dårligere søvn.

Ifølge forskerne lønner det seg for arbeidsgiveren å oppmuntre til god oppførsel:

– Den som ikke får nok nattesøvn er mindre engasjert og mindre produktiv, og dessuten øker risikoen for å bli utsatt for ulykker, sier Zhenyu Yuan, en av forskerne ved universitetet i Iowa.

(prevent.se)

Powered by Labrador CMS