(Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)

Nekter å klippe skjegget. Saken går til retten

Etter 29 år som ansatt i italienske Saipem Drilling ble Kjell Henning Eriksen sagt opp fordi han nektet å føye seg etter nye HMS-regler. Saken havner i retten.

Publisert

Ifølge Dagbladet innebærer de nye reglene en «clean shave policy» – at ansatte skal være glattbarberte i ansiktet. Begrunnelsen er bruk av tettsittende gassmasker mot gassen hydrogensulfid, en gass som kan lekke ut under boring etter olje.

Hydraulikkingeniøren Kjell Henning Eriksen fra Jæren fikk beskjed tre måneder før jul om at 40 år med skjegg måtte ta slutt, melder NTB.

– De spurte om jeg hadde barbert meg. Da jeg svarte nei og sa at det kom jeg heller ikke til å gjøre, så fikk jeg beskjed om at jeg ikke fikk reise ut med mindre jeg fulgte reglene, sier han til avisa.

Senere, et par dager før han skulle ut på riggen Scarabeo 8, fikk han oppsigelsen. Eriksen har fått tilbud om en annen jobb i Saipem, men det synes han ikke er aktuelt. Han viser til at han har en godkjent helseattest og at det aldri har vært noe krav i hans kontrakt om å ikke ha skjegg.

Rettsak til høsten

Nå blir det rettssak i Stavanger tingrett til høsten. Saipems advokat Thomas Aasberg Rasmussen sier han ikke kan kommentere den kommende rettssaken.

– Vi anser kravet som en overreaksjon i forhold til farenivået, sier Eriksens advokat i fagforeningen Industri Energi, Eyvind Mossige.

I forrige uke vant Eriksen fram i tingretten med et krav om å få jobbe i oppsigelsestiden, noe han har blitt nektet. Eriksen fikk medhold. Saipem har via sin advokat ingen kommentar til avgjørelsen.

(NTB)

Powered by Labrador CMS