Teamleder Nina Henriksen fra Stamina Helse holder foredrag på HMS-Tinget 2017. (Foto: Jan Tveita)
Teamleder Nina Henriksen fra Stamina Helse holder foredrag på HMS-Tinget 2017. (Foto: Jan Tveita)

HMS-tinget feirer 20-årsjubileum

HMS-Tinget har siste 20 år vært en fast årlig møteplass for alle som er opptatt av å utvikle godt og sikkert arbeidsmiljø.

Publisert

25. april er det AMU-dagen, og 26. april er det verneombudets dag på Ullevål i Oslo. HMS-Tinget er en sjelden mulighet til kompetansepåfyll og nettverksbygging for verneombud, HMS-ansvarlige, AMU-medlemmer, og andre som vil forbedre sitt arbeidsmiljø, heter det i en pressemelding fra arrangørene.

AMU-dagen først

AMU-dagen handler om hvordan man kan få mer ut av arbeidsmiljøutvalget (AMU). Her møter du bl.a. Pål Molander, direktør på Stami (Statens Arbeidsmiljøinstitutt). Eskild Larsen, direktør i bedriftshelsekjeden Stamina forteller om hvordan han oppdaget hvor viktig AMU var i arbeidsmiljøarbeidet. Arne Bernhardsen, tidligere fagredaktør i Gyldendal, leder dagen den 25. april.

Konflikt eller samspill

Konflikt eller samspill? Verneombud i utfordrende tider, er overskriften på verneombudets dag den 26. april.

Direktør Ørnulf Halmrast i Arbeidstilsynet innleder med “Dette forventer vi av verneombudet”. Senere på dagen får du høre om hvordan man kan kartlegge mobbing og trakassering (Audun Pedersen fra Stamina helse) og hvordan du kan hindre at konflikter eskalerer i organisasjonen (Bitten Nordrik fra Arbeidsforskningsinstituttet). “Slik blir du hørt og forstått” heter innlegget til Anne Jorunn Ravndal, ekspert på kommunikasjon og retorikk. Maiken Lønnerød leder dagen, bl. a. med workshop om typiske dilemmaer som verneombudet kan komme i. Workshopen i år heter “Verneombudet - en aktiv medspiller?”.

Du finner mer om HMS-tinget under www.hmstinget.no

(Pressemelding fra HMS-Norge)

Powered by Labrador CMS