Hva med en hundepasser betalt av jobben? (Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)
Hva med en hundepasser betalt av jobben? (Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)

Nye oppfinnsomme frynsegoder

Kunne du tenke deg frisør i arbeidstiden, hundepasser eller ta pc-en med og jobbe i Syden? Nye goder sniker seg inn i kampen om å holde på de ansatte, og godene blir stadig mer oppfinnsomme.

Publisert

Spesielt mer frihet under ansvar og rom for selvutvikling er populært, skriver business.dk. Folk på jobbjakt krever særlig selvutvikling og frihet samt fleksibilitet i arbeidstiden. Det blir noen av de største frynsegodene på fremtidens arbeidsmarked, spår Ingeniørforeningen IDA.

Kreative goder

La en hundepasser ta seg av hunden din eller jam en halvtime med kolleger i musikkrommet. Fra USA kjenner vi eksempler på at frynsegoder på jobben har nådd nye kreative høyder hos blant annet virksomheter som Google og Dropbox.

Men også her i Norden flytter frynsegodene seg til nye steder. Det er ikke lenger bare yoga, frisk frukt og lekker lunsj bedriftene lokker jobbsøkende med innenfor tekniske fagområder. Elektronikkvirksomheten Kamstrup AS nær Skanderborg i Danmark tilbyr for eksempel hårklipp og tannlege i arbeidstiden, forteller tv2.dk. HR-sjefen kaller ordningen «superpopulær».

Ideen bak er å få hverdagslogistikken til å gå lettere. Større fleksibilitet og frihet under ansvar går som en rød tråd gjennom frynsegodene.

Større frihet

De siste årene har vist at stadig flere akademikere i jobb nyter godt av andre goder enn lønn. Den store etterspørselen etter dyktige medarbeidere innenfor it, teknikk og naturvitenskap får virksomheter til å ta fram det tunge skytset når de skal lokke til seg kandidater.

– Det er ikke alltid lenger nok å tilby dobbelt lønn og treningssenter hvis man vil konkurrere om de beste kandidatene, sier Juliane Marie Neiiendam, leder for Ansattes Råd i IDA.

Folk på jobbjakt forlanger selvutvikling og frihet i arbeidstiden, og det blir to av de helt store frynsegodene på fremtidens arbeidsmarked, sier hun.

Det handler dels om å sikre medarbeiderne konstant faglig utvikling i form av kurser, etterutdanning og kompetanseutvikling generelt, men det handler i høy grad også om selvutvikling og større frihet til å arbeide hvor som helst. Igjen er fleksibilitet i fokus.

(business.dk)

Powered by Labrador CMS