Ikke antrekket for danske bankansatte eller ansatte i Jyllands-Posten, mener dansk moteekspert. (Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)
Ikke antrekket for danske bankansatte eller ansatte i Jyllands-Posten, mener dansk moteekspert. (Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)

Menn over 14 bør ikke gå i shorts

Danskene har kommet i krangel om kleskode på jobb. Sjefredaktøren for avisen Jyllands-Posten får både støtte og motbør etter at han gikk ut med et forbud til sine ansatte mot å gå med shorts på jobben.

Publisert

Regionavisen Jyllands-Posten har kommet i søkelyset som arbeidsplass, melder Avisen.dk. Sjefredaktør Jacob Nybroe i Jyllands-Posten har nemlig sendt en fellesmail til hele redaksjonen, der han anbefaler en kleskode for alle sine medarbeidere: Menn skal ikke gå i shorts, og kvinner skal heller ikke gå i hotpants på jobb, lyder konklusjonen. Kvinnene skal heller ikke gå i korte kjoler eller korte skjørt.

Ikke så dumt likevel?

Men det er faktisk ikke så ufornuftig likevel, skal vi tro moteekspert og forfatter Mads Christensen. Han mener nemlig at shorts passer for barn – og ikke for voksne menn som vil bli tatt seriøst på en arbeidsplass.

– Min mening som moteekspert er at det bør være slutt på å gå i shorts når man fyller 14 år. Så finnes det visse unntak, for eksempel om man er i en tennisklubb, på båten eller i hagen. Men en voksen mann i shorts er i utgangspunktet nesten alltid feil, sier Mads Christensen til Avisen.dk.

Godta bedriftens kultur

Mads Christensen peker på at det handler om langt mer enn shorts og nakne ben. Klær er nemlig en del av omdømmet, det være seg på en arbeidsplass eller for den enkelte person. Og her må man innrette seg som medarbeider, hvis man arbeider i en virksomhet med et godt omdømme. Hvis man derimot arbeider på en mer avslappet arbeidsplass, er det noen helt andre kleskoder som gjelder.

– Hvis man velger å gå med shorts og caps-en snudd rundt på hodet og med skateboard under armen, så må man også godta at man blir sett på som en ungdom, og det er jo helt ok på et populært ungdomssted, sier han.

– Men det går ikke hvis du arbeider i Danske Bank eller på Jyllands-Posten. Du vil kikke to ganger hvis du blir møtt av din bankrådgiver i shorts. Jeg kan godt forstå at man som sjef lager noen retningslinjer, og hvis man så ikke kan innrette seg etter dette, må man kanskje finne seg en annen jobb, sier Mads Christensen.

Han peker på at grunnen til at det vekker oppsikt hos mange, er at danskene til tider tar seg selv lite høytidelig.

– Det rammer den litt selvhøytidelige, selvhevdende delen av den danske folkesjelen. Det må ikke komme noen og fortelle deg hvordan vi skal gå kledd. Slik er det mange som tenker i Danmark, sier Mads Christensen.

(avisen.dk)

Powered by Labrador CMS